Q-Music gaat lente in met derde cd

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Dat de serie een succes is, blijkt wel uit het feit dat de derde editie - in tegenstelling tot de eerste twee cd's - een dubbel exemplaar is geworden, waarop maar liefst 36 nummers staan. Die variëren van ballads tot de snellere up-tempo liedjes en van R&B tot rocknummers. Verder is te merken dat het Nederlands product het de laatste jaren goed doet: op de dubbel-cd is er ruimte gemaakt voor zo'n tien liedjes die door landgenoten zijn ingezongen.

Het is vast niet toevallig dat de eerste cd begint met All good things (come to an end) van Nelly Furtado: de Canadese-Portugese zangeres stond hiermee op nummer 1 in de Nederlandse hitlijsten. Meteen een lekkere binnenkomer dus. Ook de comeback van de voormalige boyband Take That, Patience, mag natuurlijk niet ontbreken en dat geldt ook voor hits als I don't need a man van de Pussycat Dolls en Chasing cars van Snow Patrol. Verder komen als Nederlandse 'inzendingen' Ilse DeLange, Blof, I.O.S. en Racoon voorbij op het eerste schijfje.

Afbeelding verwijderd door redactie

De 1.50 meter metende Roel van Velzen beleefde vorig jaar z'n doorbraak met het nummer Baby get higher en dat is dan ook het openingsnummer van de tweede cd. Een andere nieuwkomer is James Morrison met Wonderful world en ook de maffe 'knippende zusjes' van de Scissor Sisters zijn present met de superhit I don't feel like dancin'. Verder is het wel opvallend dat het afgelopen jaar diverse covers van liedjes uit de jaren '80 zijn uitgebracht, maar dan in een modern jasje. Denk bijvoorbeeld aan Tell me why van Supermode en What a feeling van The Hughes Corporation.

Soms denk ik wel eens dat ik oud word, want lang niet alle namen zeggen me iets als ik op de achterkant van de cd de nummers langs ga. Pas als ik ze voorbij hoor komen in m'n cd-speler, is er de herkenning. Het ligt ongetwijfeld aan mij. Al met al is Q-music Hits 3 een lekker vrolijke en afwisselende cd met ruim twee uur aan muziek, waarbij iedereen lekker kan meeblèren in de auto of waar dan ook. Als je dan al niet naar Q-music zit te luisteren natuurlijk...


Afbeelding verwijderd door redactie

Various Artists
Q-music Hits 3 (2 cd's)
Speelduur: ca. 130 minuten
Label: Universal Music
Adviesprijs: 19,99 euro

Bestel nu goedkoper online!

Q Music Hits 3
Various Artists