Dingen die vrouwen met weinig inschattingsvermogen herkennen

Vrije tijd door Sabine

Er is een aantal dingen waarin vrouwen nu niet bepaald uitblinken. Richtingsgevoel is er een van. Maar waar de meesten van ons ook niet sterren in zijn, is inschattingsvermogen. Zo gaan de volgende dingen altijd fout. 
 
Inschatten is een kunst op zich en vroeger had jij best behoefte in een lesje inschatkunde op de middelbare school. Jij kunt het gewoon niet zo goed en hierdoor beland jij vaak in benarde situaties.  Door jouw beroerde inschattingsvermogen… 
 
… moet je voor een slagboom de deur van je auto half opendoen en heel ongelukkig half uit je open raam hangen om het kaartje uit de automaat te kunnen vissen. Je auto strak genoeg tot stilstand laten komen naast de automaat is gewoon heel erg moeilijk. 
 
… stoot jij je hoofd ontzettend hard tegen de tafel wanneer jij denkt wel weer omhoog te kunnen nadat je iets hebt opgeraapt wat onder de tafel was belandt. 
 
… begin jij niet eens aan fileparkeren. Moet je én van voren én van achteren in de gaten houden hoeveel centimeter zich nog tussen jou en de andere bumper van de gloednieuwe BMW bevinden. Thanks, but no thanks. 


… gooi jij altijd te veel melk door je pannenkoekenbeslag wanneer jij optimistisch denkt wel capabel te zijn dit klusje te kunnen klaren zonder maatbeker.  

…. blijf jij meel toevoegen aan je pannenkoekenbeslag door de grote hoeveelheid melk. Hierdoor wordt je beslag weer te dik en ja hoor, jij kunt weer naar de melk grijpen. Het hele riedeltje begint opnieuw en jij eindigt met een stapel pannenkoeken waarmee je gemakkelijk een weeshuis een week lang kan voorzien van pannenkoeken.

… moet jij beschamend in dat op opengebarsten jurkje de winkel inlopen voor een andere maat omdat jij dacht dat jij ook best wel in dat ene maatje paste.

… smeek jij de kapper je grove fout te herstellen nadat jij dacht je eigen pony wel in een rechte lijn te kunnen knippen. Not.

… blijf jij na een barbecuetje bij jou thuis altijd zitten met tien pakken vlees omdat je écht dacht dat je 15 hompen nodig had omdat je vrienden ongetwijfeld geen nee zouden zeggen tegen een tweede biefstukje, een vijfde frikandel en een derde braadworstje.  

… blijk jij aan het einde van de maand maar 5 euro over te houden in plaats van 100 omdat de boodschappen toch duurder waren dan jij dacht.

… sta jij te hannesen met de benzineslang op het pompstation omdat je weer te ver met je auto naar voren bent gereden en hierdoor alsnog met een strakke slang staat te tanken.

… zit jij een half uur van te voren al in de lobby te wachten voor je sollicitatiegesprek omdat je echt dacht dat jij een uur nodig had om van het treinstation bij het kantoor te komen. Nou ja, liever te vroeg dan te laat.


… heb jij áltijd te veel pasta voor je pastasaus omdat jij dacht dat twee handjes harde pasta echt niet te veel zou zijn voor je eentje. Dear god, jij twijfelde zelfs nog of het wel genoeg was!

… heb je weleens beschamend je vriend moeten bellen of hij even een jerrycan benzine kan komen brengen omdat jij dacht het met je bijna lege tank wel te redden tot het benzinestation.

… moet jij altijd drie keer steken voordat je recht in het parkeervak staat. Het is gewoon zoveel lastiger dan je denkt. Ja, óók wanneer je rechtdoor kunt rijden naar het tweede vak.

… hangen posters altijd scheef. Jij weet echt niet hoe je dat ding een beetje recht kunt ophangen. 
 
Welke dingen herken jij?