Elton John - Rocket Man -The Definitive Hits

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Elton werd geboren in 1947 als Reginald Kenneth Dwight en startte zijn muzikale carrière in 1969, direct nadat hij van school afkwam. De band die hij vormde noemde zich Bluesology, maar uiteindelijk was hun samenwerking geen lang leven beschoren en Elton koos ervoor zijn eigen weg te gaan. Zijn nieuwe artiesten naam: Elton John, vormde hij door twee namen van de bandleden van Bluesology samen te voegen. Vervolgens kwam hij in contact met songwriter Bernie Taupin en samen bleken zij - muzikaal gezien - een gouden koppel te vormen. Elton John?s grote internationale doorbraak kwam in 1970 met het nummer Your Song. Daarna volgde succes op succes. Tussen 1970 en 1999 presteerde hij het om ieder jaar met minstens een nummer in de Amerikaanse top-40 te staan.

Elton John was in het begin van zijn carrière mede bekend om zijn flamboyante verschijning en zijn grote collectie brillen. Maar ook was hij was een van de eerste artiesten die ruiterlijk uitkwam voor zijn homoseksuele geaardheid. Als mens wordt hij geroemd om zijn grote betrokkenheid bij anderen. Zijn optreden bij de begrafenis van zijn goede vriendin Lady Diana in 1990, waarbij hij live het - herschreven - nummer Candle in the wind vertolkte, leverde hem de best verkochte single wereldwijd op. Maar liefst 33 miljoen exemplaren werden van deze uitvoering verkocht. De opbrengst van deze single ging naar de favoriete goede doelen van prinses Diana. In 1992 richtte hij The Elton John Aids foundation op, om geld te werven voor onderzoek en hulp in de strijd tegen aids.


Het spreekt bijna voor zich dat hij gedurende zijn indrukwekkende carrière als zanger en songwriter vele prijzen in de wacht heeft gesleept. Zijn muzikale bijdrage aan verschillende musicals waaronder Aïda en Billy Elliot, maar ook aan Walt Disney?s film The Lion King zijn daar mede verantwoordelijk voor geweest. Ondanks zijn 60 jaar, is Elton nog steeds niet van plan om met pensioen te gaan. In de zomer van 2007 gaat hij starten met een Europese tournee van The Red Piano Show die momenteel in Las Vegas te bewonderen is. Voor wie Elton live aan het werk wil zien, is het beslist een aanrader! Ik heb het genoegen gehad enkele jaren gelden een concert van hem bij te wonen en dat was top! Wát een muzikaal talent en performer is deze man.

De nieuwe cd ? Rocket Man The Definitive Collection - met achttien van Elton?s grootste successen behoeft weinig introductie meer, lijkt me. Bekijk de tracklist en je snapt wat ik bedoel. Een heerlijke cd vol met prachtige nummers!

Tracklist
01. Your Song
02. Border Song
03. Rocket Man
04. Daniel
05. Goodbye Yellow Brick Road
06. Candle in the wind
07. Don't let the sun go down on me
08. Sorry Seems To Be The Hardest Word
09. Song For Guy
10. I Guess That's Why They Call It The Blues
11. Blue Eyes
12. Sad Songs
13. Nikita
14. Cry To Heaven
15. Sacrifice
16. Circle Of Life
17. Can You Feel The Love Tonight
18. Tinderbox

Klik hier door naar zijn: The Red Piano Show
Officiële website: Elton John

Afbeelding verwijderd door redactie
Artiest: Elton John
Titel: Rocket Man - The Definitive Hits
Speelduur: 1.18 uur
Label: Mercury Records
Adviesprijs cd: 19,99
Adviesprijs cd en dvd: 24,99
:

Bestel Online!
Rocket Man: Defin... Dvd<br>Elton John
Rocket Man: Defin... Dvd
Elton John