3 last minute kerst gerechten die je binnen no time op tafel zet
Kerst komt altijd sneller dan je denkt. Je kijkt op de kalender, en ineens staat kerstavond al voor de deur terwijl je nog niet eens hebt bedacht wat je wilt gaan koken. Paniek? Nee joh, hier zijn drie gerechten die snel en makkelijk te maken zijn voor een heerlijk kerstdiner.
lees ook: De gezelligste (niet-cringy) kerstseries die je meteen in de holiday mood brengen
Voorgerecht: Geitenkaasbites met pistache en cranberry kerstrecept
Geitenkaas is niet voor iedereen, maar met deze combinatie wordt iedereen wel verleid. Voor deze geitenkaasbites met cranberry en pistache is het perfecte kerstrecept waar je ook echt niet uren voor in de keuken hoeft te staan. Het is lekker en snel, en dit recept is genoeg voor 4 personen.
Wat heb je nodig?
- 100 gram zachte geitenkaas
- 50 gram gedroogde, fijngehakte cranberries
- 50 gram gehakte pistachenoten
- 1 eetlepel honing
- Een snufje gemalen zwarte peper
Zo maak je het:
- Meng de geitenkaas met de honing en een snufje peper.
- Rol kleine balletjes van het geitenkaasmengsel.
- Rol de balletjes door de fijngehakte cranberries en pistachenoten.
- Zet ze in de koelkast zodat ze even kunnen opstijven.
Hoofdgerecht: Romige kip in knoflooksaus
Het hoofdgerecht wordt een echt comfortfood-succes, en het kost je gelukkig maar 30 minuten om te maken. Dit recept is genoeg voor 4 personen.
Wat heb je nodig?
- 4 kipfilets
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 teentjes fijngehakte knoflook
- 200 ml kookroom
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- Zout, peper en paprikapoeder
Zo maak je het:
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Kruid de kipfilets met de kruiden en bak ze in de pan goudbruin aan beide kanten, ongeveer 5 minuten pekant.
- Haal de kip even uit de pan en leg ze apart.
- Voeg de knoflook aan de pan toe en bak deze één minuut totdat het lekker begint te geuren.
- Giet de kookroom erbij en roer de Parmezaanse kaas erdoor. Laat dit 3 minuutjes sudderen.
- Leg de kip terug in de pan en laat nog 5 minuten garen.
Tip: heerlijk samen met aardappelpuree of een simpele groene salade.
Nagerecht: Prosecco kwarktaart
Een kwarktaart maken is eigenlijk een fluitje van een cent. Het is makkelijk én lekker, en je kunt er elk smaakje aan toevoegen dat je zelf wilt. Dus waarom niet prosecco?
Wat heb je nodig?
- 250 gram kwark
- 100 ml slagroom
- 50 gram suiker
- 100 ml prosecco
- Bodem van Bastognekoekjes
- Vers fruit als topping
Zo maak je het:
- Klop de slagroom stijf met de suiker.
- Meng de kwark en prosecco voorzichtig door elkaar.
- Spatel de opgeklopte slagroom voorzichtig door het kwarkmengsel voor een luchtige mousse.
- Bedek een schaal met de koekjesbodem en schep de kwarkmousse erop.
- Maak het mooi af met het verse fruit en zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.