A girl named Dennis

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Dennis is al jaren de bijnaam van Denise van Donselaar. Al van kind af aan hing Dennis rond in de studio van haar vader, de producer Rob van Donselaar. Ze werd er omringd door muzikanten en daar werd haar liefde voor muziek geboren. Op haar tiende begon ze met zang-, piano- en danslessen en het duurde niet lang voordat ze haar eigen band oprichtte. Als achtergrondzangeres heeft ze mee gezongen bij andere artiesten zoals Rowwen Hèze, Guus Meeuwis en Hans Schlatman. Een eigen doorbraak zou slechts een kwestie van tijd moeten zijn...

Ze ging echter eerst nog naar de Verenigde Staten, waar ze werkte met kinderen in achterstandswijken. Een ervaring die haar kijk op de wereld veranderde. Eenmaal terug in Nederland kreeg ze een zwaar auto-ongeluk en eigenlijk was toen de maat vol. Na haar revalidatie besluit ze om haar eigen droom - het schrijven en zingen van haar eigen liedjes - uit te laten komen, want het leven is te kort om niet achter je dromen aan te gaan. "Toen zag ik het licht. Ik besloot mijn vleugels uit te slaan en te doen wat mijn hart me ingaf."

Afbeelding verwijderd door redactie

Vorig jaar werd Dennis al gelanceerd met haar eerste single No Can Do, de voorloper van het debuutalbum Her Name Is Dennis. In oktober jl. won ze zelfs een Essent Award, een geld- en promotieprijs die jaarlijks aan tien jonge artiesten wordt uitgereikt ter bevording van hun carrières. Ook mocht ze als gevolg hiervan optreden op het Noorderslag Festival afgelopen januari, en dat optreden was een groot succes.

Haar album Her name is Dennis is een geweldig debuutalbum. Ze werkte hiervoor samen met de Finse producer Mikko Paavola in zijn eigen studio in Stockholm. Voor sommigen is dit album misschien te commercieel, maar muzikaal gezien is het echt een juweeltje. In ieder geval een debuutalbum om met recht trots op te zijn. Dennis heeft zich laten inspireren door onder andere de zangeressen Pink, Gwen Stefani, Nelly Furtado, Dinah Washington en Bonnie Raitt en dat is ook te horen in haar zang. Veel van haar nummers zijn experimenteel; probleemloos en met veel verve vermengt ze rock met pop en dance met soul. Er staan ook enkele ballads op, zoals het prachtige Dragon Fly (libel). Ze draagt ook tatoeage van een libel op haar lichaam als reminder aan het feit dat ze altijd haar hart moet blijven volgen.

Vanaf aankomende maandag 16 april ligt de cd in de winkel, maar op www.bol.com kun je hem al bestellen. Ook wordt maandag haar debuutalbum Her name is Dennis officieel gelanceerd in de Lichtfabriek te Haarlem en daar lees je volgende week een uitgebreid verslag van hier op Vrouw.nl. Binnenkort vind je hier ook een interview met deze jonge, zeer talentvolle zangeres waarvan we in de toekomst nog veel zullen horen. Anouk, you'd better watch your back!

Afbeelding verwijderd door redactie
Dennis
Her name is Dennis
Speelduur: 43 minuten en 32 seconden
Label: Who's Next Records
Adviesprijs: 20,99 euro
Officiële website: This is Dennis.com
Verschijnt 13 april in de winkel.

Bestel goedkoper online!
Her Name Is Dennis<br>Dennis
Her Name Is Dennis
Dennis