'Meesteres van de spanning ' flikt het weer

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
De zevende doodzonde

speelt zich af in New Orleans. Jackson beschrijft de stad voordat deze werd getroffen door de orkaan Katrina. Deze orkaan verwoestte een groot deel van de stad en het nabije Gulf Coast. In de noot van de schrijfster laat ze weten dat ze er van overtuigd is dat de stad weer wordt, zoals het altijd was.

Toch denk ik niet dat Jackson wil dat de scènes uit haar boek zich daadwerkelijk in New Orleans afspelen. Er waart namelijk een serie moordenaar in de stad rond. Abby Chastain zou wel eens één van zijn slachtoffers kunnen worden. Deze fotografe, begin dertig, wordt achtervolgd door een pijnlijk geheim uit het verleden. Twintig jaar geleden heeft ze met afschuw gezien hoe haar moeder uit het raam van een psychiatrische inrichting sprong. Abby is er altijd bang voor geweest dat zij op een dag ook krankzinnig zou kunnen worden.

Rechercheur Reuben Montoya onderzoekt de mysterieuze moorden. Het is een uiterst vreemde zaak, aangezien de slachtoffers altijd worden gevonden in paren, zonder dat er een connectie, duidelijk motief of aanwijzing is. Iedere keer weer treft de politie de slachtoffers aan in perverse, geënsceneerde situaties die Jackson beeldend beschrijft. De rillingen lopen over mijn hele lichaam als ik over de moorden lees. Als lezer weet je meer dan de politie. De schrijfster laat je namelijk meekijken over de schouder van de dader.

De moordenaar slaat steeds dichterbij huis toe. Terwijl Abby eerst een verdachte is, omdat haar ex één van de eerste slachtoffers is. Lijkt ze nu gevaar te lopen. Wat is hier aan de hand? De politie lijkt er geen grip op te hebben.

De zevende doodzonde is een fenomenale thriller. Van de eerste tot de laatste bladzijde houdt Jackson de spanning én vaart er goed in. Dit genre ligt haar. Al mag ze voortaan wel iets minder voorspelbaar zijn wat de onderlinge relaties betreft. Als lezer weet je meteen dat Abby Chastain en rechercheur Montoya een verhouding krijgen. Ach, het is maar een klein puntje. Het gaat tenslotte om de verschrikkelijke moorden én wie daar achter zit. Dat heeft de 'meesteres van de spanning' geweldig beschreven.

Afbeelding verwijderd door redactie

Lisa Jackson
De zevende doodzonde
431 bladzijden
Uitgeverij: The house of books
ISBN10: 9044317377 | ISBN13: 9789044317374
Adviesprijs: 16,90 euro

Bestel Online!

De zevende doodzonde
Luke Jackson