Aliens in ons midden?

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Ik begon sceptisch aan deze alienbijbel. De beweringen die Marrs doet, wekken in eerste instantie lachstuipen op. Toch blijkt het boek op meer gebaseerd te zijn dan alleen op geruchten. De auteur deed gedegen onderzoek en komt met theorieën die de moeite van het overwegen waard zijn. Zelfs zijn maan-als-ufo-theorie slaat niet geheel als een tang op een varken. Om zijn theorieën te ondersteunen maakt Marrs veel gebruik van ooggetuigenverslagen, officiële regeringsdocumenten en experts op alle terreinen die met UFO's verband houden. Hij bestudeerde de enorme hoeveelheid publicaties over buitenaardse verschijnselen en kwam tot de conclusie dat ze wel móeten bestaan, die aliens.

In dit soort boeken is het over het algemeen vooral leuk om foto's te kijken. Laat zien die mysterieuze graancirkels en die vreemde marsmannetjes! Helaas ontbreekt het hieraan in Het alien logboek. Alleen in het midden van het boek staan een paar plaatjes, maar die voegen weinig toe aan het geschrevene. Hier staan vooral personen afgebeeld en twee zwart-wit foto's van graancirkels. Een minpuntje, want in 'het meest complete onderzoek naar UFO's en buitenaardsen' had ik iets meer tastbaar bewijs verwacht.

Het boek verscheen in 1997, maar is nu opnieuw uitgebracht. Marrs is een fervente complottheoreticus. Hij schreef eerder boeken over geheime organisaties, de moord op John F. Kennedy en - natuurlijk - over 11 september. De man ziet blijkbaar overal een complot in en dat doet wat mij betreft een beetje afbreuk aan de geloofwaardigheid van Het alien logboek. Toch moet ik toegeven dat ik aangenaam verrast was door dit boek. Het is vreemd, onvoorstelbaar, maar wel ontzettend interessant.

Afbeelding verwijderd door redactie

Jim Marrs
Het alien logboek
440 bladzijden
Uitgeverij: Tirion
ISBN: 978-90-4391-029-3
Adviesprijs: 15,00 euro

Bestel Online!

Alien Logboek
Jim Marrs