The Police: terug van weggeweest!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Als ik mijn ouders en hun vrienden vraag naar The Police, verschijnt er steevast een weemoedige glimlach op hun gezicht. De muziek roept herinneringen op. 'Toen was ik voor het eerst alleen thuis', 'hier had ik de elpee van, die draaide ik grijs', 'toen hadden we nog niet door hoe goed ze eigenlijk waren' en 'het was niet in een hokje te plaatsen' zijn enkele gehoorde commentaren.

Put on the red light...

Zelf ben ik niet van de Police-generatie. Wel word ik steevast lastiggevallen met het nummer 'Roxanne' als ik mensen vertel hoe ik heet. Meestal ben ik daar niet blij mee, gezien het onderwerp van het liedje. Toch gebeurt het altijd. Of ik nu in Turkije, Frankrijk of Italië ben en of ik nu praat met iemand van twintig of iemand van vijftig. Iedereen kent de nummers van The Police. Ze zijn een levende legende. Voor mij als Police-leek lijken alle nummers op elkaar, maar dat blijkt juist de kracht van de band. De Police-sound is herkenbaar en juist door zijn eenvoud zo uniek. Alleen met een paar gitaren en een drumstel maakten zij furore. Met de hoge stem van Sting natuurlijk als kopstuk.

Ter ere van de dertigste verjaardag van de band is een speciaal verzamelalbum uitgebracht. Een dubbel-cd met 28 klassiekers, van 'Roxanne' tot 'Message in a Bottle'. Als extraatje voor de fans is op deze cd het nummer 'Fallout' toegevoegd, de eerste single die de band uitbracht in 1977. Alle tracks op het album zijn geremastered van de originele mastertapes. Het album kwam meteen binnen op de 18e positie in de album top 100. De dubbel-cd verschijnt in twee versies, waarbij de deluxe-editie een originele concertposter bevat. Dit verzamelalbum mag niet ontbreken in je cd-collectie. Nostalgie!

Tracklist

Disc 1
1. Fall Out
2. Can't Stand Losing You
3. Next To You
4. Roxanne
5. Truth Hits Everybody
6. Hole In My Life
7. So Lonely
8. Message In A Bottle
9. Reggatta De Blanc
10. Bring On The Night
11. Walking On The Moon
12. Don't Stand So Close To Me
13. Driven To Tears
14. Canary In A Coalmine

Disc 2
1. De Do Do Do, De Da Da Da
2. Voices Inside My Head
3. Invisible Sun
4. Every Little Thing She Does Is Magic
5. Spirits In The Material World
6. Demolition Man
7. Every Breath You Take
8. Synchronicity I
9. Wrapped Around Your Finger
10. Walking In Your Footsteps
11. Synchronicity II
12. King Of Pain
13. Murder By Numbers
14. Tea In The Sahara

The Police
Speelduur: XXX
Label: Polydor
Adviesprijs: 19,99 euro

Bestel goedkoper online!

The Police
The Police