5 redenen waarom je moet starten met motorrijden

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Zit jij erover te denken om motorrijlessen te nemen? Wij zeggen: ‘doen!’. Zeker weten dat je daar geen moment spijt van zal hebben. De eerste keer dat je die gigantische kracht onder je voelt, accelereert en de wind langs je lichaam raast, zal je nooit vergeten. Jij en je motor worden één, glijden moeiteloos door de bochten en verslaan het asfalt op de weg….. Krijg je al zin? Hieronder geven we je 5 redenen waarom je zou moeten starten met motorrijden. Hit the road Jack(y)!

Vrijheid, blijheid

Op de motor ervaar je het ultieme gevoel van vrijheid. Je kunt op plekjes komen waar de auto niet verder kan. Doordat jouw ijzeren ros het verlengstuk is van je eigen lichaam, krijg je echt het gevoel dat je veel meer kan en als mens naar een hoger niveau bent gestegen. Bewegen, snelheid maken, afstanden overbruggen: jij doet het zonder moeite!

Goed voor je image en  je zelfvertrouwen

Dit is misschien wel de beste reden om je motorrijbewijs te halen. Motorrijden is namelijk een boost voor je zelfvertrouwen en je imago. Je bouwt een stoer en zelfbewust imago op. Die ronkende kracht onder je geeft je het gevoel dat je superkrachten hebt. Zodra je op de motor stapt, voel jij je vrij, sterk, zelfstandig en trendy. En dat straal je uit!

via GIPHY

Goedkoper dan autorijden

Dit punt is ook een leuke bijkomstigheid. Motorrijden is een stuk goedkoper dan autorijden. Wegenbelasting, verzekering en brandstof zijn voor een motorrijder een stuk lager dan voor de automobilist. Voor dat geld kun je weer lekker ergens gaan lunchen op het terras, in Zuid-Frankrijk bijvoorbeeld.

Stoere outfit

Motorrijden moet natuurlijk wel zo veilig mogelijk gebeuren. Op een tweewieler ben je nu eenmaal kwetsbaarder dan in een vierwieler, dus is het zaak om jezelf goed te beschermen met een degelijke helm, een stevig motorpak en handschoenen om U tegen te zeggen. Maar dat is helemaal niet erg, want dat is lekker stoer. Merken als Vinz, Scorpion, Caberg en HJC bieden een innovatieve, stoere motorhelm voor een redelijke prijs bij Helmonline. Bijvoorbeeld met intercom, flitsend pinlockvizier en mooi design. Kies dus een fijne en trendy helm en motoroutfit waar je mee voor de dag kunt komen.

De wereld ligt aan je voeten

Met een motorrijbewijs en een stoere bike voor de deur ligt de wereld aan je voeten. Je kunt op dit moment besluiten om naar de andere kant van de wereld te rijden! Het enige dat je hoeft te doen is opstappen en gas geven. Okay, het is misschien slimmer om een en ander goed voor te bereiden, maar het kan. En daar gaat het om. The sky is the limit!

via GIPHY