Vaderdag cadeau: de 7 leukste uitjes voor jou en je vader

Vrije tijd door Jennifer

Niet alleen je moeder, maar ook je vader verdient af en toe wat extra liefde. Laat het nou bijna Vaderdag zijn! Wil jij je vader op een originele manier verrassen? Ga dan voor een leuk uitje waar jij ook van kan meegenieten. Een win-winsituatie!

vaderdag cadeau uitje

Lees ook: Dingen waar alleen je vader mee wegkomt

1. Luxe lunch

Met een hapje eten zit je nooit verkeerd! Een diner of luxe lunch is een heel leuk uitje. Laat jullie lekker verwennen in een restaurant. Geen zorgen, maar alleen genieten van wat er op het menu staat.

vaderdag cadeau bongo bon

Bongo Bon - Lunch voor Twee Cadeaubon bij Bol.com

2. Concert of theater bezoeken

Een vader houdt echt niet alleen van bier en voetbal. Er zijn ook vaders die dol zijn op muziek. Er zijn zoveel soorten concerten: van Willeke Alberti, Rob de Nijs en Ed Sheeran tot een klassiek concert in het concertgebouw. Wie weet komt de favo artiest van je vader binnenkort toevallig naar Nederland én zijn er nog tickets. Koop een LP of CD om hem mentaal voor te bereiden! Houd je vader minder van concerten? Misschien is een goed toneelstuk of vrolijke musical dan wel iets voor hem.

3. (Bier)proeverij

In een lijstje met ‘leukste uitjes op Vaderdag’ kan de bierproeverij niet ontbreken! Al hoeft het niet per se bier te zijn. Het kan ook wijn of whisky zijn. Ga gezellig samen ergens naartoe of houdt de (bier)proeverij lekker thuis. In de winkels vind je genoeg bierpakketten. Of wat dacht je van een bierproefspel? Geschikt voor bierkenners- én liefhebbers!

vaderdag cadeau bierproefspel hema

Bierproefspel bij HEMA

4. Bootje huren

Vanaf het water wordt alles altijd mooier. En voor bijzondere dagen als Vaderdag worden vaak speciale rondvaarten bedacht. Al kun je natuurlijk ook een klein bootje huren of misschien heeft iemand in de omgeving er al één. Vergeet niet lekkere hapjes en drankjes mee te nemen!

5. Wandelen in de natuur

Als je een heel actieve vader hebt, dan is een relaxt bootje niets voor hem. Ga in dat geval voor een sportief uitje op Vaderdag! Trek er samen op uit en ga lekker wandelen in de natuur. In Nederland heb je genoeg mooie wandelplekken. Niet alleen zijn jullie fysiek goed bezig, maar ook mentaal doet een wandeling wonderen.

vaderdag cadeau wandellust twan huys

Boek Wandellust, Twan Huys bij Bol.com

6. (Mini)golf

Een ander actief én leuk uitje voor Vaderdag is (mini)golf. Ja, je kunt voor de ‘grote’ variant – golfen – gaan of voor de ‘kleine’ versie. Het verschil is dat je balletje bij minigolf een minder grote afstand aflegt. Daardoor is het iets makkelijker en toegankelijker. Ideaal voor papa’s die nog niet zoveel met golfen hebben.

7. Stedentripje

Tot slot het leukste uitje voor Vaderdag: een stedentrip! Waarschijnlijk denk je er niet snel aan om met je vader te reizen, maar stiekem is het heel leuk. Wie weet versterkt zo’n gezamenlijk stedentripje ook jullie vader-dochterband (of vader-zoon). Kies voor een leuke stad, waar jullie samen lekker de cultuur kunnen opsnuiven. Of ga op een roadtrip naar Parijs!

Lees ook: Vaderdagcadeaus: dit geef je de vader die alles al heeft