Op de vlucht... maar voor wie?

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Dagmar gaat weer tijdelijk terug naar haar ouderlijk huis en stort zich helemaal op haar baan. In de weken na de breuk verspreidt Ruben echter allerlei leugens over haar. Zogenaamde vrienden laten haar als een baksteen vallen en haar werkgever ontvangt ernstige klachten van collega's en passagiers. Dagmar vermoedt dat Ruben hierachter zit. Dan komt ze haar voormalige beste vriendin uit de periode voor Ruben tegen, Marianne. Zij nodigt Dagmar uit om een weekje tot rust te komen op Mallorca, waar Marianne woont en werkt als reisleidster.

Eenmaal terug in Nederland zet Dagmar een privé-detective in om Ruben te ontmaskeren. Dat lukt, maar dan krijgt ze een schokkend telefoontje uit Mallorca: haar vriendin Marianne is doodgestoken. Halsoverkop keert ze terug naar het eiland, waar ze merkt dat er dingen niet kloppen. Tijdens haar week vakantie is ze de charmante Orlando tegen het lijf gelopen, die een belangrijke positie inneemt op het eiland. Via hem probeert ze, vastberaden als ze is om zich niet bij alle tegenslagen in haar leven neer te leggen, de waarheid over de dood van haar vriendin te achterhalen.

Zo komt ze erachter dat Marianne en haar collega's in de tang zitten bij een criminele organisatie, waardoor ze gedwongen zijn om drugspakketjes af te leveren op verschillende plekken op het eiland. Het blijkt dat Marianne en een collega, die bij de steekpartij ook gewond is geraakt en later overlijdt, eruit wilden stappen. Dagmar confronteert een van Mariannes collega's met haar vermoedens en stapt naar de politie. Alles lijkt opgelost, maar zo makkelijk komt ze niet weg uit deze criminele wereld van schone schijn, veel geld en grote belangen. Dagmar merkt ook dat iedereen zich anders voordoet dan ze in werkelijkheid zijn...

De vlucht is een literaire thriller die voor de liefhebbers van dit genre vast aanspreekt. Het leest lekker weg en als lezer denk je in een mooie wereld van zon, zee, mooie mensen en een prachtig eiland te belanden. Maar al snel blijkt dat er nog een hele andere wereld is die toeristen nooit zullen ontdekken. Door het sterke plot van het boek blijft De vlucht ook tot het einde spannend.


Afbeelding verwijderd door redactie

Suzanne Vermeer
De Vlucht
Uitgeverij: AW Bruna Uitgevers
238 pagina's
ISBN: 978 90 229 9318 7
Adviesprijs: 18,95 euro

Bestel Online!

De vlucht
Suzanne Vermeer