Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

5 manieren om vliegen uit je ogen te weren

Van fietsen met vliegjes in je ogen is nog nooit iemand gelukkiger geworden. Dat durven we toch wel met zekerheid te zeggen. Ze komen met zwermen tegelijk je gezichtsveld binnenvliegen. En je kunt er niks tegen doen. Of toch...?

Jawel, er zijn manieren om die vliegende rakkers uit je ogen te houden. Met je ogen dicht fietsen is geen optie en ook je handen voor je ogen houden doet geen wonderen en veroorzaakt alleen maar gevaar op de weg. Er zijn betere manieren om vliegen uit je ogen te houden.1. Kijk naar beneden. Dan zie je de weg misschien wat minder goed - of nee, je ziet de weg juíst heel goed, maar je hebt minder overzicht - maar dan vang je wel de vliegjes op met je wimpers, want daar zitten die dingen er uiteindelijk voor. Poppenoogjes opzetten naar smeltend hete mannen is bijzaak. *Kuch*

2. Krul je wimpers niet. Zoals we al zeiden: hete heren om je vingertje winden omdat je wimpers een good hairday hebben is van latere zorg, prioriteit nummer 1 is vliegen vangen. Dus laat die wimpers vooral als dakpannen je ogen bedekken. Laat ze als een klamboe over je oogbal vallen en alle vliegen uit de lucht pikken.

3. Zet een zonnebril op. Die beschermt jouw ogen. Kans dat ze die slijmerige bol in je hoofd toch weten te vinden is niet helemaal uitgesloten (of je moet een duikbril opzetten die de ruimte tussen je gezicht en de bril minimaliseert). Risico's zijn ook niet uitgesloten, want in het donker zie je wel een tikkie minder door donkere glazen.


4. (oplossing:) Zet een nep bril op zonder sterkte met blanco brilglazen. Je bent harrrrstikke hipperdepip en verder: zie boven minus het punt over donkere glazen.

5. Als jouw oog het dan toch niet kan laten om een vlieg te vangen, let dan alsnog op. Vaak doet zich in dit geval het volgende voor: je wilt de vlieg er als de wiedeweerga uit vissen. Maar dan, terwijl jij met je vinger in je oog graait op zoek naar de kleine, zwarte dader spreid je de oogleden van het andere oog extra wijd open. Al dan niet onbewust. Maar je doet het, wedje leggen? En dan komt het: een hele zwerm aan vliegende vijanden knalt zo je andere oog in. Dan heb je helemaal de strontvlieg aan de knikker en doet de kortstondige blindheid haar intreden. Jottem, daar zat je op te wachten maar niet heus. Je knalt je fiets in het eerste de beste stukje zachte berm (je hoopt dat het de berm is en geen smeuïg stuk kak) en je wrijft net zo lang in je ogen totdat je weer kunt zien. Le-vens-gevaarlijk! Dus wees nog steeds alert als jouw oog doelwit is geworden van de zelfmoordaanslag van een vlieg.

Heb jij nog tips om vliegen uit je ogen te weren?