Terug naar je jeugd met de Dolly Dots

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Misschien herken je het wel: samen met een paar schoolvriendinnetjes voor de spiegel staan, inclusief haarborstel als microfoon, om net zo te zijn als Angéla, Patty, Angela, Ria, Anita en Esther. Twintig jaar geleden stopten de Dolly Dots, maar begin dit jaar waren ze ineens weer terug voor een optreden bij de Vrienden van Amstel Live in de Rotterdamse Ahoy'. De reacties waren zo positief dat werd besloten om een heus reünieconcert te organiseren in diezelfde Ahoy'. De belangstelling was echter zo groot dat het niet bij één concert bleef, de dames stonden eind mei liefst drie avonden achter elkaar op het podium.

Op de onlangs uitgekomen cd en dvd, die bij voorintekening al goed was voor goud, is een registratie te zien en te horen van het reünieconcert. Op de dvd is goed te zien dat al direct vanaf het begin de sfeer prima is. Het publiek is wel 'iets ouder', de meisjes van toen zijn nu vrouwen. Maar er zijn ook verrassend veel mannen in de zaal en iedereen zingt mee alsof de Dots, gekleed in smetteloos witte pakken, nooit afscheid hebben genomen. De muziek van toen is natuurlijk wel een beetje 'opgefrist' en er zijn een paar jonge dansers aan toegevoegd. Altijd leuk voor het beeld, zullen we maar zeggen.

Afbeelding verwijderd door redactie

Bij PS is er een gastoptreden van rapper Brainpower, die vertelt dat hij als klein jochie helemaal fan was van de dames. Het nummer Jij hoort bij mij (Sam's Lied) gaat over de autistische zoon van Angéla Kramers en ze zingt het nummer dan ook met veel gevoel. Even wordt het stil in de zaal... Niet veel later komen Danny Rook, Jeroen Kijk in de Vegte, Mike Starink, Maik de Boer, Leco van Zadelhoff en Richard Groenendijk - niet geheel toevallig allemaal gay - het podium op om samen Boys en Rollerskating te zingen. Het is zo fout als maar zijn kan, maar tot mijn verrassing klinkt het eigenlijk nog best aardig. Met bekende hits als Hela-Di-Ladi-Lo, She's a liar, Love me just a little bit more en Don't give up - inclusief de dansjes van vroeger - geven de dames nog één keer alles en dan is het na ruim anderhalf uur alweer voorbij. Het is ontroerend als de kinderen van de zes dames het podium opkomen om hun moeders in de bloemen te zetten.

Op de dvd wordt bovendien een kijkje achter de schermen geboden met alle voorbereidingen naar de concerten toe en de spanning van de avond zelf. Het is grappig om te horen dat veel vrouwen die nu bij de organisatie van het concert betrokken zijn, vroeger zelf fan waren van de Dolly Dots. Voor de fans van toen zullen de cd en dvd een feest der herkenning zijn! De meiden van toen zijn nu vrouwen van 45 jaar en ouder, maar ondanks dat geven ze toch een strakke show weg. Voor de Dots zelf is de reünie een prachtige herinnering, maar ik weet zeker dat de fans hopen dat ze over twintig jaar weer bij elkaar zullen komen. Zeg nooit nooit...

Afbeelding verwijderd door redactie

Reünieconcert Dolly Dots (cd+dvd)
Uitgegeven door: Warner Music
Speelduur: 210 minuten
EAN: 5051442178296
Adviesprijs: 22,99 euro

Bestel goedkoper online!

Dolly Dots - Reunie Concert
Dolly Dots