Wat jouw favo muziekgenre over jou zegt

Vrije tijd door Mozhda

Muziek brengt mensen bijeen. Onze muzikale voorkeur zegt veel over wie we zijn en hoe we onszelf vertegenwoordigen. Zo blijken veel stereotypen van bepaalde muziekgenre fans niet te kloppen. Check dit artikel om te weten wat jouw favo muziekgenre wél over jou zegt!

Pop

Wanneer jij een ruimte binnenloopt, val je direct op. Je hebt veel zelfvertrouwen en je bent een harde werker. You can’t keep calm: je bent nogal nerveus en je bent altijd toe aan nieuwe avontuur! Ze zeggen ook dat popfans niet bepaald creatief zijn. Je houdt er meer van om andermans creativiteit te ontdekken en te waarderen. Je bent een dopamine junk en je luistert graag naar muziek om in de juiste mood te komen.

Hiphop

Dat de Hip hop-heads gewelddadig zijn, is slechts een stereotype wat eigenlijk helemaal niet klopt. Uit een onderzoek van de Universiteit van Texas blijkt dat je juist easy going bent als je naar rapmuziek luistert. Je bent extravert, net als de popfans. Maar toch ben je een tikkeltje directer. Rapfans hebben hetzelfde persoonlijkheidskenmerk als Kanye West, genaamd ‘blirtatiousness’: zodra een gedachte in je hoofd schiet zeg jij wat je denkt. Je staat bekent als iemand die straight to the point is.

Dance

Creatief en assertief zijn twee persoonlijkheidskenmerken waar jij over beschikt. Je staat altijd open voor nieuwe ervaringen. Je bent extravert en je barst van de energie! Toch ben je minder aardig dan de andere muziekfans. Maar het boeit je niet wat anderen over je denken.

Rock/Heavy Metal

Je denkt misschien dat de headbangers agressief zijn, maar dit klopt niet. Rockliefhebbers zijn vaak juist erg zachtaardig. Wist je dat veel rockfans introvert zijn? Zo zijn fans van indierock creatief, maar onzeker. Ze staan altijd open voor een nieuwe ervaring. Aan de andere kant zijn punkrockfans intens, energiek en hebben ze weinig empathie.

Klassiek

Klassieke muziekliefhebbers zijn slim en dit weten ze! Ze zijn introvert en hebben veel zelfvertrouwen. Ze beleven het luisteren naar muziek als een theatrale ervaring. Ze zijn gek op dramatische noten in de muziek: the bigger the better. Ze zijn tevreden met zichzelf en  hun omgeving. 

Jazz

Als je van Jazzmuziek houdt, ben je een deep thinker. Net als de klassiekers ben je slim en creatief. Jazz lovers zijn zeer ruimdenkend. Je bent niet te vinden in de sportschool: je luistert naar muziek om je hersenen te trainen en niet je lichaam. Ook ben je erg zelfverzekerd en zachtaardig.

Country

Countryfans zijn niet zo open minded als je denkt: ze willen alleen naar hún muziek luisteren en staan niet open voor andere dingen. De country lovers zijn bescheiden, eenvoudig en nogal gevoelig. Als country liefhebber vind je jouw emoties in de muziek. Veel countryliedjes gaan over heartbreak en daarom kun je je makkelijk in de muziek verliezen.