Zó beluister je muziek op Spotify met een hogere kwaliteit

Media door Mozhda

Spotify is een must als je een muziekfanaat bent. De app is onmisbaar voor diegenen die graag naar muziek luisteren. Zo heeft Spotify in totaal 433 miljoen actieve gebruikers! Ben je zelf een Spotify-gebruiker? Dan kun je extra genieten van de muziek door de geluidskwaliteit aan te passen. Dit kun je doen tijdens het downloaden of streamen. Ben je benieuwd hoe? Check dan even dit artikel!

Hoe doe je het?

De standaard kwaliteit van je Spotify-muziek is ingesteld op 96kbit/s. Je beluistert de best mogelijke geluidskwaliteit door de audiokwaliteit op ‘zeer hoog’ te stellen. Je luistert dan naar muziek in 320 kbit/s. Volgens iCulture – een Nederlandse Apple en iPhone site – is dit een betere kwaliteit dan Apple Music. Apple Music gebruikt namelijk 256 kbit/s. Let op: je kunt alleen de geluidskwaliteit aanpassen als je een Spotify Premium-abonnement hebt. Dit zijn de stappen die je moet volgen:

1. Ga naar de Spotify-app

2. Open het tabblad ‘Bibliotheek’

3. Druk op ‘Audiokwaliteit’

4. Zet de kwaliteit bij ‘Downloaden’ op Zeer hoog

5. Zet eventueel de geluidskwaliteit bij ‘Streaming via WiFi’ ook op Zeer hoog

En wat als je geen Spotify Premium-abonnement hebt?

Door de instellingen van Apple heb je helaas niet veel mogelijkheden om het geluid aan te passen. Dit kun je gelukkig wel in de Spotify-app doen. Je kunt namelijk gebruikmaken van de equalizer: een instelling die op bepaalde toonhoogtes wat meer nadruk legt. Zo klinkt de muziek voor jou nét wat beter. Dit is hoe je het doet:

1. Ga naar de Home-tabblad in de Spotify-app

2. Druk op het tandwieltje in de hoek rechtsboven

3. Ga naar ‘Afspelen’ en scroll iets naar beneden naar ‘Equalizer’

4. Kies uit 22 verschillende mogelijke equalizers!