Aan de pagina's gekluisterd

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Carolina Cordi is een mooie, elegante vrouw van begin veertig. Ze stamt uit een van de betere families in een Italiaans provinciestadje en is een succesvolle advocaat. Onlangs heeft ze de echtscheidingszaak van Elena op zich genomen, een vrouw met wie ze op de basisschool goed bevriend was. Haar man, die weer een goede vriend van Carolina is, wil van haar scheiden. Het verleden lijkt terug te keren in het leven van Carolina als ze hoort dat een andere schoolvriendin, Nora, is vermoord. Dan ontvangt de advocate ook nog een vreemd pakje: een dreigbrief met de arm van een pop erbij. Niet veel later vindt ook een andere oude vriendin de dood. Toeval? In de zoektocht naar het verband tussen deze zaken wordt Carolina geconfronteerd met een gebeurtenis uit het verleden. Ze kan zich er niets van herinneren, maar lijkt er wel voor te moeten boeten.

Angela Capobianchi werkte zelf jarenlang als advocaat en kon zich zodoende dus goed verplaatsen in het leven van haar hoofdpersonage. Debuutromans schijnen bijna altijd licht autobiografisch te zijn en het boek van de Italiaanse lijkt hierop geen uitzondering. Begin 1999 besloot ze zich helemaal aan haar gezin te wijden en daarnaast te gaan schrijven. Geen slechte keuze: met De vriendinnenclub stootte ze in een klap door naar de top van de Italiaanse bestsellerlijst en brak ze internationaal door. De Italiaanse krant La Sicilia over haar debuut: 'Capobianchi is getalenteerd en beschikt over een frisse en boeiende schrijfstijl.'

Nederland mag niet achterblijven, De vriendinnenclub is een raak debuut. Capobianchi weet de lezer aan de pagina's vast te klampen, waardoor de omgeving even niet meer bestaat. Een ware pageturner! De Italiaanse ex-advocate doet niet onder voor een schrijversduo als Nicci French. Alle personages komen goed uit de verf, waardoor deze whodunnit tot het eind spannend blijft.

Angela Capobianchi
De vriendinnenclub
312 bladzijden
Uitgeverij: AW Bruna
ISBN10: 9022992322 | ISBN13: 9789022992326
Adviesprijs: 18,95 euro

Bestel Online!

De vriendinnenclub
Capobianchi, A.