Echte girlpower!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Van een topsportster die alles opgeeft voor haar turnen wordt Haley een rebelse tiener. Ze wil helemaal niets meer met de turnwereld te maken hebben. Ze gaat stunten met haar crossfiets en tijdens één van die stunten komt ze in aanraking met de wet. De rechter geeft haar een straf die erger is dat de militaire academie: ze wordt naar een elitaire turnacademie gestuurd.

Deze turnacademie staat onder leiding van een legendarische, maar eigengereide coach. Haley is absoluut niet van plan om ook maar enigszins haar best te doen op deze school en laat dat duidelijk merken. Telkens weer komt ze in conflict met de coach, maar ook met de leerlingen. Maar dan wordt het haar duidelijk dat er iets zal moeten veranderen. Haley besluit alles op alles te zetten en voor de landskampioenschappen te gaan. Ze leert ondertussen belangrijke lessen over vertrouwen, vriendschap en doorzettingsvermogen.

Afbeelding verwijderd door redactie

'Wat een ongelooflijk leuke film' is mijn eerste gedachte tijdens de aftiteling. Missy Peregrym, die de rol van Haley voor haar rekening heeft genomen, is fantastisch als rebelse puber. Ze laat zich het kaas niet van haar brood eten en dat laat ze duidelijk merken. Ik ben diep onder de indruk van haar acteerkwaliteiten en ik zou bijzonder verbaasd zijn als we na deze film niets meer van haar horen. Jeff Bridges, coach Vickermann, is goed als onverstoorbare coach met humor. Hij trekt zich niets aan van het gezeur over pakjes met lange mouwen en over eigen inbreng. Hij doet wat hij wil. Deze acteur, die vier keer genomineerd is voor een Oscar, is met recht de veteraan in deze film.

Andere belangrijke rollen worden vertolkt door Vanessa Lengies, Nikki SooHoo, Maddy Curley, Kellan Lutz en John Patrick Amedori, die de vrienden en teamgenoten van Haley zijn. Zij hebben stuk voor stuk een comedy timing waar je u tegen zegt. Het verhaal in de film wordt ondersteund door briljante muziek van Sugarhill Gang, Fall Out Boy, Styx, Green Day, Perry Como, Electric Six, Jurassic 5, Adam Ant en Blink 182.

Afbeelding verwijderd door redactie

Nog een leuk weetje: De titel STICK IT verwijst naar de landing op de turnmat waarbij je voeten niet meer mogen bewegen. Daarnaast is het ook een krachtterm die gebruikt wordt als iets tegenzit.

Een aanrader dus. De zomervakantie is net afgelopen, maar een regenachtige zaterdagmiddag is ook bijzonder geschikt voor deze film! Stick it is ruim anderhalf uur échte girlpower!

Afbeelding verwijderd door redactie
Stick it
Met o.a.: Jeff Bridges, Missy Peregrym en Vanessa Lengies
Regisseur: Jessica Bendinger
Tijd: 105 minuten
Adviesleeftijd: 6 jaar

Bestel hier online!

Stick It
Svetlana Efremova