BLØF waardeert de kleine dingen in het leven

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Volgens drummer Norman gaat het 'hartstikke goed' met de band. "We hebben een heftige periode achter de rug, maar zijn ook trots op wat we hebben gedaan. Nu is het UMOJA-hoofdstuk afgesloten en werken we aan ons nieuwe album. We hebben flink wat nummers geschreven tijdens een weekje in de Ardennen, waarin we ook flink met elkaar gelachen hebben."

Wat kunnen we eigenlijk van dat nieuwe album verwachten. Allereerst willen de bandleden het gevoel wegnemen dat het weer een plaats over wereldproblematiek gaat worden. Daar draaide het tijdens het UMOJA-project toch om. Nee, het wordt een echte BLØF plaat. Misschien nog wel beter dan al de voorgaande. "Dankzij UMOJA hebben we ons als band verder ontwikkeld. We zijn nog beter op elkaar ingespeeld, waardoor alles net iets vlotter gaat," legt toetsenis Bas uit.

Het verhaal van BLØF is natuurlijk één succes. Ze scoren hit na hit, maar daar draait het volgens de heren niet om in het leven. Zanger Paskal: "Als je grootse dingen meemaakt, ga je de kleinere dingen in het leven nog meer waarderen. Een tijd geleden ging ik samen met mijn aanstaande naar het strand. We hebben een uur gevliegerd en daarna genoten van een drankje. Op zo'n moment ben ik intens gelukkig."


Natuurlijk genieten de heren ook van hun succes. Al is zo'n bioscoopfilm toch even wennen voor de heren. Jezelf op zo'n groot bioscoopscherm zien, noemt Paskal zelfs confronterend. "Zelfs als je er echt niet uit zag, werd je vol in het gezicht gefilmd." In Een Manier Om Thuis Te Komen, die nu op dvd verkrijgbaar is, krijgen we een kijkje in de keuken. Bas: "Je ziet hoe we de afgelopen vier, vijf jaar hebben beleefd. Een tijd die bloed, zweet en tranen heeft gekost."

Wat kunnen we de aankomende tijd van de heren verwachten? "We willen mooie muziek maken en lekker spelen. Doen waarin we goed zijn én steeds beter worden," antwoord Norman resoluut.

Helemaal UMOJA-moe zijn de heren nog niet. In navolging op hun samenwerking met de Japanse Kodo-drummers geven ze op 14,15 en 16 maart samen een uniek en spectaculair concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Ga voor meer informatie naar http://www.blof.nl/.