6x handige festivaltips

Vrije tijd door Anjali

Het festivalseizoen is in volle gang. Dat betekent niet alleen dat je helemaal los kan gaan, maar ook dat je waarschijnlijk wel wat tips kunt gebruiken voor wat extra gemak en comfort. Wij hebben de beste tips voor je op een rijtje gezet.

Met deze tips heb jij een onvergetelijk festivalseizoen!

1. Spreek een meetingpoint af

Niets is stommer dan je vriendengroep kwijtraken op een festival. Er is nauwelijk bereik en je zult niks horen tijdens het bellen met je vrienden. Spreek daarom altijd een bepaald punt op het terrein af waar jullie heen gaan als je elkaar kwijt bent. Spreek eventueel ook een tijd af waarop je elkaar sowieso wilt zien, bijvoorbeeld wanneer je favoriete artiest optreedt. Zo hoef je niet bang te zijn dat je in je eentje naar huis of naar de tent moet.

2. Kies altijd de eerste dixi

De eerste dixi is vaak het schoonst, omdat mensen vaak denken van niet. Daarom slaan ze deze sneller over, wat ervoor zorgt dat jij in een schone dixi kan zitten mét toiletpapier.

3. Neem zakdoekjes mee

Deze komen altijd van pas. Wie weet is het toiletpapier tóch op in de eerste dixi, en wil jij je niet ongemakkelijk voelen. Ook kun je gemakkelijk het bier en andere viezigheid van je afvegen. Zo ben jij niet alleen voorbereid, maar hebben je vrienden er ook baat bij.

4. Draag oordopjes

Tinnitus komt steeds vaker voor, en niets is erger dan een (permanente) suis of piep in je oren te hebben omdat je te koppig bent geweest oordopjes mee te nemen. Gehoorbeschadiging is iets waar je absoluut niet mee wilt dealen, dus waarom deze belangrijke tip negeren?

5. Ruil je handtas in voor een fannypack

Valt jouw schoudertas ook continu af terwijl je net zo lekker aan het dansen bent? Neem voortaan een fannypack mee! Zo kun je nog steeds al je benodigde spullen bij de hand hebben, zonder dat je je gaat ergeren aan je tas.

6. Gebruik een ouderwetse portemonnee

Laat alle onnodige pasjes thuis en gebruik een portemonnee waar je alleen je ID-kaart, pinpas, verzekeringspas, festivalmuntjes en contant geld in doet. Stop deze in je fannypack, want uit de broekzak wordt 'ie makkelijker gestolen.