Dosis humor werkt altijd

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

In eerste instantie was de dvd Dosis Humor alleen in de VARA-shop te vinden onder de titel Alle 50 kei-leuk! En dat blijken de fragmenten na het kijken naar bijvoorbeeld Herman Finkers, Paul de Leeuw, Youp van 't Hek, Najib Amhali, Wim Kan en Doris, echt te zijn. Al deze beelden zijn in het verleden uitgezonden op VARA-televisie. Wat cabaret en amusement betreft, betekent dat dus volop kwaliteit en originele fragmenten.

De eerste dvd begint met Twee motten van Doris. Dit liedje kent iedereen natuurlijk, maar wie heeft het fragment uit 1962 al eens gezien? Daarna volgen op volgorde van jaartal fragmenten van andere legendes als het om amusement gaat, zoals Leen Jongewaard en Willy Alberti & Johnny Jordaan. Op de tweede dvd krijgen we fragmenten te zien uit de afgelopen vijftien jaar, natuurlijk ontbreekt een jong talent als Jochem Myjer niet.

In eerste instantie dacht ik: wat is er nu leuk aan een dvd met korte fragmenten uit shows die ik toch al eerder heb gezien? Nou, mijn mening moet ik na het zien van deze ruim vier uur durende dvd met vijftig hoogtepunten uit de cabaret- en amusementswereld bijstellen. Hij is echt geweldig! Zo zat ik met open mond naar de Ringenact van Waardenberg & de Jong te kijken. De heren slingeren in de ringen op het podium. Zou dat allemaal wel goed gaan? En dan Midas Dekkers die een goudvis gaat frituren. Dat meen je toch niet serieus? Jawel, je ziet het allemaal op deze dvd.

Naast de vijftig fragmenten bevat deze dvd als extra een compilatie van De Wereld Draait Door. Zo komt dj Tiësto voorbij die in de studio draait en zelfs de gasten laat swingen. Maar ook de Jakhalzen en Café De Wereld ontbreken niet. Als je even in de put zit, dan werkt het bekijken van deze dvd als het perfecte medicijn. Kortom: uw dagelijkse dosis humor!

Dosis humor werkt altijd

Dosis Humor
Tijd: 260 minuten (2 dvd's)
Uitgebracht door: VARA
Adviesleeftijd: Alle leeftijden

Bestel Online!
Dosis Humor<br>
Dosis Humor