Wow! Ontvoerd meisje (13) redt zichzelf met een zelfgeschreven 'help'-briefje voor autoraam

Vrije tijd door Jennifer

Het is de grootste nachtmerrie van elke ouder, maar ook voor het 13-jarige Amerikaanse meisje zelf is het een groot trauma. In Texas werd ze ontvoerd door een 61-jarige man, die haar vervolgens een paar dagen vasthield. Totdat de twee een stop maakte bij een wasserette, waar het meisje de kans zag om te ontsnappen op heldhaftige wijze. Een zelfgeschreven 'help'-briefje werd de redder in nood!

Zelfgeschreven 'help'-briefje redt ontvoerde meisje

Voor ouders is een ontvoering van je kind de grootste nachtmerrie. Helaas gebeurde het bij een 13-jarig Amerikaans meisje tijdens een doodgewone wandeling door de staat Texas op 6 juli 2023. Hier werd ze vervolgens onder schot gehouden door Steven (61), die haar dwong om in de auto te stappen. "Als je niet bij mij in de auto stapt, ga ik je pijn doen," dreigde hij. Vervolgens werd het minderjarige meisje drie dagen vastgehouden en werd ze vermoedelijk ook meerdere keren seksueel misbruikt.

Een paar dagen na de ontvoering waren de ontvoerder en het meisje namelijk bij een wasserette in Californië. Daar liep de ontvoerder op maandagochtend 9 juli in z'n eentje naar binnen om hun kleding te wassen. Hier vroeg de man, volgens nieuwsplatform ABC7 News, ook aan een medewerker, waar ze eten konden halen. Het meisje bleef ondertussen alleen achter in de afgesloten auto, wat voor haar hét moment was om te ontsnappen. Hoe? Door een zelfgeschreven briefje met 'help' voor het raam te houden.

Belangrijke rol omstanders

Terwijl het ontvoerde meisje haar briefje met 'help' omhoog hield, schreeuwde ze ondertussen 'help me'. Hier werd gelukkig ook op gereageerd door een omstander, die meteen de politie belde. Na afloop bedankte de poitiechef van Long Beach, een stad in Californië, de oplettende omstanders én agenten voor hun snelle reactie. "Dit incident toont de belangrijke rol aan, die burgers spelen bij het beschermen van mensen," zei hij.

Op 31 juli wordt de 61-jarige man verhoord in Los Angeles. Hij wordt dus beschuldigd van ontvoering en het vervoeren van een minderjarige, maar ook dat hij haar deel liet nemen aan criminele seksuele activiteiten.

Lees ook: Wauw: ontvoerde Kayla (9) na zes jaar teruggevonden dankzij Netflixserie