Wist je dat...?

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Continu horen we leuke weetjes. Je hoort van alles van je vrienden en omgeving, we lezen van alles in de kranten, in de boeken en magazines. Maar klopt alles ook? Heel veel mensen denken bijvoorbeeld dat een goudvis een heel kort geheugen heeft. Maar dat is helemaal niet zo! Talloze misvattingen, mythes en dwalingen worden rechtgezet.

De blauwe vinvis is met zijn lengte van 32 meter het grootste schepsel dat ooit heeft geleefd. Hij is drie keer zo groot als de grootste dinosaurus en even zwaar als 2700 mensen. Alleen zijn tong weegt al meer dan een olifant! En dan krijg je de vraag: 'Wat is het grootste dat een blauwe vinvis kan doorslikken? Een hele grote paddenstoel, een gezinsauto, een grapefruit of een zeeman?'. Geloof het of niet, het juiste antwoord is de grapefruit.

En wist je dat kilts, doedelzakken, whisky en de Schotse ruit eigenlijk helemaal niets met Schotland te maken hebben? Het grote boek van foute feiten geeft je niet alleen maar feiten, maar ook ontzettend veel achtergrondinformatie. Er wordt duidelijk uitgelegd waarom het foute feiten zijn, waardoor het niet alleen een 'leuk' boek is, maar ook zeker informatief.

Ik heb het boek erg snel uitgelezen, vooral ook omdat ik een nieuwsgierig persoon ben. Er staan erg veel opmerkelijke feiten in het boek. Die komen altijd goed van pas op verjaardagen. Terwijl je het boek leest, merk je hoeveel misvattingen er bestaan. Het boek opent je ogen een beetje. Als er in één boek als zoveel misvattingen staan, is mijn algemene kennis dan nog wel juist? Niet alleen voor de nieuwsgierigen onder ons, maar ook voor de liefhebbers van quizzen is Het grote boek van foute feiten een aanrader.


Het grote boek van foute feiten
Josie Lloyd & Mitchinson, J.

282 bladzijden
Uitgeverij Forum
ISBN 9022549089