Zo kun jij meer tijd doorbrengen met je vriendinnen

Vrije tijd door Chiara

 

‘Tijd kost geld’ is een gezegde die jij nu eindelijk begrijpt. Je hebt amper tijd voor jezelf, laat staan voor je friends. Toch wil jij ze niet verwaarlozen. Maar hoe maak jij in godsnaam tijd voor ze vrij met je superdrukke agenda? 

Af en toe zie jij door de bomen het bos niet meer. Jouw agenda staat helemaal volgepland. Die 40 uur per week op kantoor hakt er ook zodanig in dat jij, wanneer je thuis komt, vaak geen zin meer hebt om de deur uit te gaan. Niet dat dit überhaupt een optie is; er ligt namelijk nog een berg vuile was op je te wachten. En aangezien je ook nog moet koken en jouw bed moet verschonen, blijft er ook weinig tijd voor jezelf over. Als jij jezelf al verwaarloost, hoe moeten jouw vriendinnen zich dan wel niet voelen? Gelukkig begrijpen zij ook wel dat jij het druk hebt, hun eigen rooster ziet er ook niet bepaald leeg uit. Maar dat neemt niet weg dat jullie elkaar missen en het liefst meer tijd met elkaar doorbrengen. Maar wie zegt dat jullie na een lange kantoordag moeten afspreken? Er zijn VEEL meer momenten waarop jullie kunnen daten; 
 

 

 
… Samen werken is zo veel leuker dan alleen. Spreek af in de bibliotheek of een andere rustige omgeving waar jullie samen kunnen werken aan jullie deadlines. Jullie kunnen elkaar motiveren, helpen en vergezellen in jullie welverdiende pauze(s). 
 
… Als het lukt; stem jullie pauzes dan op elkaar af en spendeer deze samen. Word het een uitgebreide lunch of een kopje koffie met een lekker stukje taart? Zolang jullie maar eventjes tijd hebben om bij te kletsen. 
 
… Wat helemaal mooi zou zijn is wanneer jullie je vrije dagen tegelijkertijd (kunnen) opnemen. Om echte quality tijd door te brengen kunnen jullie een citytrip pakken, een paar nachtjes naar een wellnessresort of gewoon gezellig bij elkaar logeren. Check ook de Sanadome kortingscode!
 
… Doe jullie verplichte activiteiten samen. Boodschappen doen, sporten of een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste of kapper wordt VEEl leuker als jij dit met je bff(s) doet. 
 
 
… Samen dineren is ook leuker dan alleen. Nadat jullie samen boodschapjes hebben gedaan, kunnen jullie samen de keukenprinses uithangen om vervolgens een smakelijk feestmaal op tafel te zetten. Om deze daarna lekker op te smikkelen tijdens jullie serie, of onder het genot van een wijntje en een goed gesprek. 
 
… Verdeel je vrije avonden en dagen in tweeën. Voordat jij met je lover naar de bioscoop gaat, kun jij heus wel met je vriendinnen uit eten. En voor jij op zondag naar de verjaardag van je nichtje moet, is er echt wel plek (vooral in je maag) voor een uitgebreide brunch met je bff. 

… Houd sowieso elke week (minimaal) één dag(deel) vrij in je agenda om af te spreken met je vriendin(nen). 

 
… Ben je ziek, heb je echt geen gaatje meer in je agenda of is er een andere reden waarom jij echt even niet kunt afspreken? Wat dacht je van lekker ouderwets urenlang aan de telefoon hangen? Tegenwoordig bestaat er ook nog zoiets als Skype of Facetime. 
 
Hoe zorg jij ervoor dat jij je vriendinnen blijft zien?