Wereldse Sesamstraat-liedjes

De maatschappij door Ze.nl

Deze dubbelrelease bevat naast dertien liedjes, ook muziekvideo's van Sesamstraat met wereldwijde bijdragen. Zo begint het album met de Nederlandse begintune en kunnen we verder luisteren naar nummers uit de Zuid-Afrika, Amerika, China, Frankrijk, Rusland, Mexico, India, Tanzania en Brazilië. En wat te denken van een Palestijns nummer, gevolgd door één uit Israël. Een unieke mix die er zo voor zorgt dat de allerkleinsten al andere culturen leren kennen.

Met deze cd wil Putumayo in samenwerking met de non-profit organisatie achter het succes van Sesamstraat, Sesame Workshop, jonge kinderen wereldburgers laten worden. Putumayo-oprichter en voorman Dan Storper zegt hier over: "Wat is dan een betere manier, dan kinderen kennis te laten maken met andere landen met hun favoriete Sesam Straat karakters? Deze release benadrukt ook Putumayo Kids doelstelling om kinderen over de gehele wereld te bereiken met muziek en multiculturele educatieve materialen en thema's."

Sesame Street Playground is niet alleen leuk voor de kleintjes. Als volwassene vind je het ook jammer dat er na ruim een half uur al een eind komt aan de vrolijke deuntjes. Het mogen dan kinderliedjes zijn, door de bijzondere talen waarin sommige zijn gezongen, is het echt een vermakelijk plaatje. En voor je het weet, zing je mee met het Indiaanse Galli Galli Sim Sim-theme of Rubber Duckie (Xiàng pí xiao ya) op z'n Chinees.

Afbeelding verwijderd door redactie
Sesame Street Playground
Cd + dvd
Uitgebracht door: Putumayo Kids