Jaloerse broers in Joseph

De maatschappij door Redactie Ze.nl
Op zoek naar Joseph

Mathijs: "Ik heb opeens een rol in het ensemble en niet dé hoofdrol, dus dat is wel heel vreemd. Maar ik vind het ontzettend leuk, het is een supershow. Maar twee weken geleden zijn wij begonnen met de repetities en toen was ik al weggestemd door het publiek. En om dan te beginnen met repeteren, dat is heel raar. We hadden op dat moment een invaller, omdat de Joseph nog niet gekozen was. Toen had ik wel echt een brok in mijn keel, dat was bitter. Daar heb ik drie maanden naartoe gewerkt en ik weet dat ik het kan zingen!" Ook Hein heeft een bijzondere periode achter de rug: "Het was heel heftig. Ik speelde gewoon nog in Fame één van de hoofdrollen en tussendoor repeteren voor het programma. En daar was ik ook via een televisieprogramma ingekomen, dus dat begon nog voor Fame al. Ik heb gisteren uitgerekend dat ik vorige week voor het eerst in vijftien weken een vrije dag heb gehad. Ik heb ook echt wel een klap gehad toen ik uit de shows lag, ook omdat ik zo moe was. Maar op zondag lag ik er uit en op maandag speelde ik alweer in Fame, je moet toch door."

Onzeker

Hein is eerste understudy van Joseph en wist dit al voordat de publieke talentenjacht begon. "Ik wilde de hoofdrol gewoon heel graag, ook al wist ik dat ik al understudy zou zijn. En dat het zo'n publieke auditie zou worden, dat vond ik niet erg. Het is ook een beetje de trend van deze tijd en ik wilde gewoon graag de rol." Toch besloot het publiek al in de derde live show dat Hein eruit moest. "Daar werd ik wel onzeker van. Je begint dan toch te twijfelen of ze jou niet leuk vinden of waar het dan ook aan ligt. Maar ik heb het wel kunnen relativeren. Er liggen duizend kilometer verderop kindjes dood te gaan van de honger, dus waar hebben we het dan nog over? Het is een spelletje en het spelletje kun je verliezen..."

Mathijs: "Ik heb gesprekken gehad met mensen in het vak en zij zeggen dat voor mij het balletje nu is gaan rollen, men weet nu van mij. Dus het is even rustig afwachten en genieten van wat ik nu aan het doen ben. Want het is wel leuk wat ik doe en het is wat ik wilde. Ik sta in mijn eerste grote Joop van de Ende-productie, ik ga voor het eerst met hem werken en dan zou je bijna niet genieten van wat je doet. En dat is zonde. Dus ik ben wel bewust aan het genieten." Terugkijkend naar het programma Op zoek naar Joseph, is Mathijs toch een klein beetje teleurgesteld dat hij niet de stoere en boze Mathijs heeft kunnen laten zien. "We moesten van tevoren een lijst met vijftien voorkeursnummers opgeven en Sandy stond daar bijvoorbeeld niet op. Ik had graag wat dingen gedaan waar ik wat woede in had kunnen laten zien. De zuchtende Mathijs heeft men veel gezien, maar ik heb nog veel meer kleuren."

vrouwjoseph1-k.jpg vrouwjoseph1-k.jpg

Mathijs en Hein
Jaloezie

Mathijs speelt één van Jacob's vele zonen, die Joseph in de put gooien en voor dood achterlaat. "Ik ben Zebulon, een jaloerse broer dus ik heb heel veel agressie tegen Freek." Lachend, "En ik ben degene die hem letterlijk aan zijn voeten vasthoudt, voordat ik hem de put indonder. Dat voelt echt heel goed en gelukkig gaan we deze week repeteren met Freek, want ik heb nog een appeltje met hem te schillen!" Vervolgt serieus: "Zebulon is de jaloerse broer en ik zie mezelf als één van de enthousiast dansende broers in deze show."

Ontspanning

Het is ongelooflijk druk geweest voor de heren de afgelopen maanden, met spelen in een productie en meedoen aan de liveshows. Mathijs: "Ik vind mijn rust bij mijn hele lieve vriendin en dat voelt heel vertrouwd. Ik heb gelukkig wel mijn eigen huisje, want ik houd niet zo van samenwonen. Ik heb gewoon mijn eigen plekje en rust nodig. En als ik mijn vriendin nodig heb, dan is ze er altijd voor me. Ik ben eigenlijk een hele gewone boerenjongen, ik kom echt van het platteland. Ik vind het heerlijk om terug naar Limburg te gaan, naar mijn ouders en hond." Hein: "Ik heb al vier jaar een relatie en vind het heerlijk om thuis te komen. Daarom zou ik ook nooit in het buitenland kunnen gaan werken. Ik wil gewoon niet te lang van huis weg. Misschien voor een half jaar, maar vaak is het toch voor minimaal een jaar. Of het moet iets voor Broadway zijn en dan gaat hij maar mee!"

Droomrol

Mathijs: "Nou, Joseph is wel een rol die ik heel graag had willen doen, omdat ik denk dat het wel dichtbij mij ligt. In Footloose had ik graag de hoofdrol gehad, Bert in Mary Poppins of Chris in Miss Saigon, maar voor die laatste ben ik nog iets te jong en moet ik vocaal nog veel leren. Dus over een paar jaar zou dat wel fantastisch zijn. Er zijn altijd wel leuke rollen..." Hein: "Ik zou graag de rol van Robert in Incompagny van Sondheim willen spelen. Maar zijn musicals komen niet zo snel naar Nederland, helaas."