De 10 meest bizarre moordwapens

De maatschappij door Marleen_S
De uitspraak ?ergens een moord voor doen? krijgt een heel andere betekenis als je dit letterlijk opvat. Drank, overspel en geld zijn veel gehoorde moordmotieven. En de wapens waarmee sommige slachtoffers tot hun einde komen: bizar!

Echte ?killer? heels

Volgens de Nederlandse wet behoort puntig schoeisel in de laagste categorie van potentiële wapens. Ze lijken misschien onschuldig, maar met een vlijmscherpe naaldhak kun je behoorlijk uithalen. Dat dacht ook een vrouw uit de Amerikaanse staat Georgia. Ze kreeg ruzie met haar vriend en sloeg hem in the heat of the moment met een pump voor zijn hoofd. Met een dodelijke afloop. De naaldhak stak zo ver zijn hersenpan in dat hij ter plekke overleed.

 
Een hondenleven

In Amerika kan het groot, groter, grootst. Maar voor deze dader uit Florida ging dat niet op. In plaats van zijn vrouw te vermoorden in een meer of in een badkuip, wilde de man des huizes zijn lieftallige echtgenote om het leven brengen in de drinkbak van de hond. Of het hem is gelukt, is ons een raadsel.

Van melk moet je groeien
Moedermelk is allang niet meer bedoeld voor kleine schattige baby?s. Een Engelse jongedame verliet een winkel met een luiertas vol gestolen producten. Toen de beveiliging haar staande hield en vroeg haar tas open te maken, vergat ze alle beleefheden. Ze trok haar blouse open, ontblootte haar borsten en spoot een straal moedermelk recht in het gezicht van de beveiliger. De jonge moeder werd gelijk ingerekend.

Klaar als een klontje
Italianen kunnen nogal - hoe zeggen we dat - temperamentvol zijn. Een veertigjarige man uit Sicilië die net gescheiden was, werd na een avondje stappen verrast door een bezoekje van zijn ex en haar vriend. Ze grepen de man vast en pakten een bakje bakboter tevoorschijn. Vervolgens propten ze het met veel geweld bij hem naar binnen. Te dronken om ook maar iets uit te brengen, overleed de man aan deze euh... overdosis boter.

 
Het wapen van de toekomst
Als we de experts mogen geloven, kunnen we maar beter oppassen met onze hippe smartphones. Het kan namelijk gemakkelijk dienen als moordwapen. Door de draadloze mogelijkheden en het feit dat zo?n hebbeding net een computer is, zijn ze tot alles in staat. En in foute handen kunnen er dodelijke dingen mee gebeuren. Met je iPhone kun je op afstand sluizen openen (en een waterramp veroorzaken) of iemands pacemaker er mee uitzetten. Gelukkig kunnen alleen hele knappe koppen deze trucjes en hoeven we ons geen zorgen te maken. Voorlopig?
 
?Heavy? oorlog
De strijd tegen de Taliban is nog niet gestreden, maar de Amerikaanse troepen geven nog lang niet op. Muziek is vaak rustgevend en ontspannend, maar de Talibanstrijders mogen wel oppassen. In Afghanistan staan Amerikanen met grote speakers paraat om de straten te voorzien van een stevig staaltje heavy metal muziek. Het doel; de mensen opjutten. Wij vinden het een rare manier van martelen.
 
Cup dubbel dodelijk
Die Russen, die houden wel van een lekker glaasje sterke drank om warm te blijven. En dit was ook wat een Siberische vrouw en haar man op een avond van plan waren. Toen het laatste glaasje op was, klopten ze aan bij de buurman voor meer. Hij had beter niet kunnen weigeren, want de vrouw trok haar beha uit en wurgde de arme man ermee. En dat overleefde hij niet...  


 
Dat sloeg in als een bom
De Partij voor de Dieren zou luidkeels protesteren, maar in de Tweede Wereldoorlog was het doodnormaal om dieren in te zetten als wapen. In Rusland werden honden getraind om onder tanks en gepantserde voertuigen te snuffelen. Eenmaal lekker eronder gekropen, bracht een bom, vastgebonden aan de halsband van de hond, de hele zaak tot ontploffing. No need to say wat er met Snuf de hond gebeurde.
 
Vrouwelijk schoon

En ja dames, naast onze tien centimeter hoge pumps zijn ook onze borsten levensgevaarlijk. Een vrouw uit Washington sprong bovenop haar vriend en verstikte hem met haar borsten. De arme man overleefde dit dodelijke voorspel helaas niet.

Een plakje jong belegen?
Dit wapen was niet dodelijk, maar toch absurd. Gewapend met een stuk keukengerei wilde een Amerikaanse gangster een plaatselijk cafeetje overvallen. Hij viel door de mand toen hij riep dat hij bewapend was en zijn kaasrasp (ja, kaasrasp) op de grond viel. De café-eigenaar nam hem natuurlijk niet meer serieus en schopte hem zonder pardon de deur uit. 

Waarmee zou jij een overvaller aanvallen, als 'ie je huis binnendringt?