Wie jarig is, trakteert!

De maatschappij door Redactie Ze.nl
Helemaal van deze tijd

In 2007 en 2008 zijn de Wereldwinkels uitgeroepen tot Beste winkelketen van Nederland in de categorie hobby en cadeau. Het ooit wat stoffige imago waar de wereldwinkels normaliter om bekend staan, zijn ze nu volledig ontgroeid. Aan de uitstraling van de winkels is hard gesleuteld en ook het assortiment heeft veel meer te bieden dan Max Havelaar koffie en wierook.

Zo vind je er onder andere prachtige woonaccessoires, originele kraamcadeautjes, lekkere wijn, smakelijke kruiden, trendy bijou, zilveren sieraden en bijzondere cadeau artikelen. En achter elk product schuilt een verhaal, zoals bijvoorbeeld de Billboard tassen gemaakt van billboards.

Billboard wordt hippe tas

In Big Band, een klein plaatsje in Swaziland, staat een suikerrietfabriek waar de werkgelegenheid voor vrouwen erg slecht was. De vrouw van de manager kon via familie aan grote hoeveelheden gebruikte billboards komen en heeft een tassenfabriek opgezet. Daar naaien de vrouwen nu hippe tassen van deze billboards. Elke tas is anders. Met Kerst ligt heel Swaziland plat; behalve in Big Band. Daar werken de vrouwen van het naaiatelier keihard aan de tassen voor de Wereldwinkels. Ze zijn zo blij met deze order dat ze daar hun vakantie graag voor opgeven.

Het succesverhaal van een ‘gouwe ouwe’
Eén van de succesverhalen van veertig jaar Wereldwinkels komt uit Brazilië. Het is het verhaal van Nilza Bezerra. Ooit begon zij als zelfstandige en nu geeft ze leiding aan een groep van zestig vrouwen. Zij woont in de stad Gravatá en maakt bonequinha, gelukspoppetjes. Als je een bonequinha op je hart draagt, geeft het gezondheid. Met een bonequinha in je portemonnee, geef je minder geld uit. En... Heb je een bonequinha in je broekzak, dan ontvang je veel passie. Door het grote succes van de poppetjes zijn deze vrouwen onafhankelijk geworden en zijn ze beter in staat om hun gezin te onderhouden en een betere toekomst te bieden. De vrouwen maken de poppetjes thuis. Zo kunnen ze werk en gezin goed combineren.


Fairtrade
Wereldwinkels en Fair Trade Shops verkopen niet zomaar artikelen. Elk product uit het assortiment is met zorg ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier de kans een beter bestaan op te bouwen. De bijna 400 Wereldwinkels en Fair Trade Shops maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan. Dat armoede wél bestreden kan worden. Al veertig jaar lang. Koop je een cadeautje in één van deze winkels, dan draag je daaraan bij en geef je met je hart.

Wie jarig is trakteert!

In het kader van het veertigjarig bestaan, hebben alle winkels in heel Nederland diverse feestelijke aanbiedingen. Kijk ook eens op http://www.wereldwinkels.nl