Interview: Eline van den Broek, jong politiek talent (II).

De maatschappij door Redactie Ze.nl
Wat als je er niet in komt ? Hoe dan verder ?

Zeker niet voor niets! Ik heb een fantastisch campagneteam dat erg hard werkt. Samen maken we mooie dingen mee en doen we veel nieuwe ervaringen op.
Hoe verder? Het lijkt me erg mooi om de nieuwe denktank van Libertas in Brussel aan te sturen. We redden het natuurlijk niet met een paar politici in het Parlement. Er moet ook van buitenaf worden blijven meegedacht over de inhoud.
Dat lijkt me een mooie taak voor mij! Maar wellicht ga ik ook weer verder met mijn recente werkzaamheden voor denktanks in Washington DC. Wat die organisaties presteren is prachtig en ik ben daar graag onderdeel van. In de zomer verschijnt een publicatie van mijn hand in een Amerikaans academisch magazine over gezondheidszorg. Daar kijk ik naar uit!

Je bent getrouwd, je man woont momenteel op Curaçao. Hoe ziet jullie toekomst eruit mocht je gekozen worden?

Mijn man Jorg komt binnen een paar maanden terug, zodat we weer samen kunnen wonen. Het is jammer van Curaçao, want ik vind dat een heerlijk eiland! Ik heb ook een lieve vriendin daar die ik mis. Maar we zullen de komende jaren zeker eens op vakantie kunnen op Curaçao. En verder heeft Europa natuurlijk ook heel veel mooie plekken. Waar we met onze hond Plato gaan wonen, hebben we nog niet bepaald.

En een eventuele kinderwens, is daar wel ruimte voor met jouw ambities?

Een kinderwens is nooit lastig. Maar mijn man Jorg en ik hebben op dit moment onze handen wel vol aan onze puber-hond Plato. Hij is super lief, maar we moeten hem goed opvoeden. Veel mensen onderschatten dat, denk ik, een hond opvoeden is ook belangrijk! Als het Jorg en mij gegeven is, dan zullen er in de toekomst ook wel kinderen komen. Jorg heeft al aangegeven het geen probleem te vinden wat vaker thuis te zijn om voor onze kinderen te zorgen als ik er niet kan zijn.

Wanneer is jouw missie volbracht en kan jij het rustiger aan doen?

In het Europees Parlement zal ik voorlopig geen rust hebben. Er moet zoveel gebeuren, daar zijn meerdere termijnen van 5 jaar voor nodig. Maar rust is ook niet wat ik zoek, ik ben nog jong en bruis van energie. Als ik af en toe even bijtank met leuke dingen, dan kan ik voor mijn gevoel de hele wereld aan!