Nieuws: Vrouwen vaker naar fysio door hoge hakken?

De maatschappij door Redactie Ze.nl
Zorg onder de loep: Vrouwen vaker naar de fysiotherapeut door hoge hakken?

Vrouwelijke verzekerden bij Agis Zorgverzekeringen gaan vaker naar de fysiotherapeut dan mannen. Dat blijkt uit de gegevens van de zorgverzekeraar over de afgelopen drie jaar.

Ruim tweederde van de Agis-verzekerden die naar de fysiotherapeut gaan, is vrouw. Al drie jaar lang is die hoeveelheid onveranderd gebleven. Deze uitkomst sluit mooi aan bij de cijfers die bekend zijn over álle verzekerden in Nederland: het is een gegeven dat vrouwen vaker naar de fysiotherapeut gaan dan mannen.

Met welke klachten vrouwen nou juist komen, is niet onderzocht. Wel is bekend wat de top 5 is van belangrijkste redenen om de hulp in te roepen van een fysiotherapeut. Sinds vijf jaar blijkt het een vast lijstje te zijn:

  1. Lage rugpijn zonder uitstraling
  2. Nek symptomen/ klachten
  3. Rug symptomen/ klachten
  4. Schouder symptomen/ klachten
  5. Knie symptomen/ klachten
Oorzaak Hoge hakken?

Het dragen van hoge hakken misschien? Voor meer informatie en verrassende onderzoeksresultaten (waaronder de hoge hakken én regionale verschillen): lees het gehele artikel ‘Vrouwen vaker naar de fysiotherapeut door hoge hakken

Agis vraagt zich af of de blogcommunity weet wat de oorzaak is? Heb je een idee? Zet het als commentaar onder deze post.