WELKOM: Over de spijkermat.

De maatschappij door Redactie Ze.nl

Thérèse overhandigde de mat en zei: "Ga maar uitproberen, dan kan je zelf bepalen of je het iets vindt voor vrOuw.nl. En doe het rustig aan! Niet het matje op een harde ondergrond leggen, maar op je bed. Begin eerst met vijf minuten en daarna langer." Eigenwijs als ik was, wilde ik natuurlijk wel even laten zien dat ik ook op harde ondergrond op die mat kon liggen. Een paar seconden en giechelende dochters later, sprong ik er gillend vanaf. Toch maar op het bed uitproberen...

Grappig genoeg, kwam deze mat in the right place at the right time in mijn leven. Ik had behoefte aan meditatie, aan een rustpunt, even 'uit de wind staan' en nergens aan denken. De 2e keer op de mat ging al beter. Ik nam de rust, ging liggen en het koste mij geen enkele moeite om mijn gedachten te laten varen, aangezien ik vooral de prikkels in mijn rug voelde. De pijn veranderde in een subtiele prikkeling en de energie die ik ervan kreeg was opmerkelijk. Daarbij was het voor mij een hele gemakkelijke manier (lees ongeduldig) om echt even de rust te nemen en mijn gedachten uit te zetten.

Wij leven in een roerige wereld, en hebben dagelijks veel indrukken te verwerken. Steeds meer mensen hebben behoefte aan zo’n moment van rust, een time out nemen van de dagelijkse beslommeringen, een moment van bezinning. Even ontsnappen naar die prachtige magische wereld, daar waar alles mogelijk lijkt en daar waar je je leven als een film voor je ziet, en op die manier verheldering krijgt over de situatie waarin je je bevindt. Het is fijn om alles vanuit een ander perspectief te kunnen overzien.

In the right place at the right time...het klopt zo op dit moment. Zo ook met vriendschappen en nieuwe vriendschappen. Van vriendschap krijg je -behalve plezier en warmte- vooral veel energie. Wat een heerlijkheid om wel en wee te delen met iemand die je begrijpt! Misschien is de sleutel van vriendschap wel herkenning en begrip?

Ik ben blij met de spijkermat en de manier waarop Thérèse mij kennis heeft laten maken met dit gekke 'prikkelding'. Iedereen kan met een product of een verhaal aankomen bij vrOuw.nl. Maar als degene die voor je staat werkelijk straalt, de ogen glinsteren en het enthousiasme puur en oprecht is, dan rest mij niets meer dan de volgende zin: You go girl.!!

*Met dank aan mijn lieve dochter Beau, die op de 'spijkers' heeft gelegen voor de foto's.