Wereldpremière Wild Wonders of Europe

De maatschappij door Redactie Ze.nl

Wild Wonders of Europe onthult de verbluffende natuurschatten van ons continent aan zevenhonderdmiljoen Europeanen en de wereld. Dieren en landschappen waarvan velen niet eens weten dat ze nog bestaan. Wild Wonders of Europe, een uniek pan-Europees initiatief, gaat over de schoonheid van de natuur. Over wat we nu nog kunnen bewonderen, maar dreigen te verliezen. Een tentoonstelling die toont waarom de Europese natuur belangrijk is voor ons. En waarom we hem moeten beschermen.

wonder04


Op de Haagse Lange Vijverberg zijn van 27 mei tot 30 augustus honderd levensgrote natuurfoto's te bewonderen van 69 topfotografen. Door de kwaliteit van de beelden heeft de tentoonstelling een grote emotionele zeggingskracht. Van elk Europees land is tenminste één foto vertegenwoordigd. Het is slechts een selectie van de bijna tweehonderdduizend foto's die in vijftien maanden voor dit unieke project zijn gemaakt. De mooiste foto's staan op de site van Wild Wonders of Europe.

wonder05


Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, de Gemeente Den Haag en Staatsbosbeheer hebben ervoor gezorgd dat Wild Wonders of Europe naar Nederland komt. De openluchttentoonstelling zal de komende jaren alle 48 Europese landen aandoen. Den Haag beleeft, in het Internationale VN-jaar van de Biodiversiteit, de wereldpremière van dit unieke culturele evenement. Als tweede VN-stad van de wereld en groenste stad van Nederland past de tentoonstelling uitstekend bij Den Haag. Wild Wonders of Europe is een van de evenementen tijdens The Hague Festivals 2010 van 10 t/m 27 juni.

www.thehaguefestivals.com
www.wild-wonders.com