Nieuws: Inspiratiediensten

De maatschappij door Redactie Ze.nl
Inspiratiediensten: Moment van rust en bezinning nieuwe stijl.
Format van een kerkdienst, maar zonder religie

zondag 27 juni, 15.00 uur, Edel, Amsterdam



Thema: vertrouwen

Rosemarie Maas wil mensen een moment bieden om de waan van de dag achter zich te laten en eens rustig na te kunnen denken over henzelf en het leven. Ze is ervan overtuigd dat af en toe een moment van bezinning nodig is om evenwichtig in het leven te staan. Vroeger vervulde de kerk vaak deze rol, maar nu is er een ‘gat’ ontstaan.

Oosterse zienswijzen zijn populair, maar overwegend spiritueel en zweverig. Rosemarie wil rust en bezinning bieden door levensvragen aan de orde te stellen zonder dat religie een rol speelt en zonder zweverig te zijn.

Op 27 juni staat Rosemarie in de prachtige trouwzaal van Edel aan de Postjesweg. Het thema die middag is vertrouwen. Wat is de rol van vertrouwen, vertrouwen in anderen en vertrouwen in het leven of in jezelf? De meeste mensen hebben bijvoorbeeld weinig zelfvertrouwen, wat dus normaal is, maar is dat zo erg? En durven we nog op anderen te vertrouwen?

Rosemarie spreekt een overweging uit over het thema en belicht dit van verschillende kanten. Ze put hiervoor uit bronnen van wijsheid uit de gehele wereld. Tussendoor is moderne muziek (bijvoorbeeld van Joe Jackson) te horen die rust geeft om de woorden te kunnen laten bezinken. Na afloop is er gelegenheid om in Edel na te praten over het thema. Rosemarie wil vooral dat mensen met hernieuwde energie en een goed gevoel de week weer ingaan.

De bijeenkomst op 27 juni begint om 15.00 uur in de trouwzaal van Edel, Postjesweg 1 te Amsterdam

De toegang is ¤ 10,- (inclusief koffie of thee na afloop) en de bijeenkomst duurt ongeveer een uur. Na afloop is er gelegenheid om na te praten over het thema.

Meer informatie is te vinden op www.inspiratiediensten.nl

Over Inspiratiediensten

Rosemarie heeft tien jaar als beleidsmedewerker gewerkt bij een gemeente. Ze is een nieuwe weg ingeslagen, omdat zij ondervond dat de huidige samenleving ervoor heeft gezorgd dat er weinig tijd is voor reflectie. Door het verzamelen en naar voren brengen van ‘de wijsheid van de wereld, wil zij hier iets aan doen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rosemarie Maas op 06-54977008