Welkom CRAVE!

De maatschappij door Redactie Ze.nl

"Ga je met me mee naar Crave?" vraagt een vriendinnetje van me. Geen idee waar ze het over heeft, maar ze zegt dat het echt iets voor mij is. Leuk om te netwerken, inspirerende vrouwen, zelfstandige ondernemers, goed om ideeën op te doen en ook gewoon heel gezellig. Dat klinkt goed! En ik kan als introducee met haar mee. Dus ga ik naar CRAVEamsterdam, een platform voor vrouwelijke zelfstandige ondernemers.

Tegenover het World Fashion Centre zit op de hoek coffee@last, een hippe koffietent met heerlijke verschillende koffies, verse muntthee en andere lekkernijen met in het midden een grote boekenkast. Helmaal mijn ding dus! Met een latte en cappucino in mijn hand loop ik naar het tafeltje waar twee vriendinnen zitten. We kunnen nog even gezellig bijkletsen voordat de avond begint. We weten dat vanavond de ‘prelaunch’ van het eerste boek, CRAVEamsterdam guide, gevierd wordt en verder wachten we nieuwsgierig af wat er gebeuren gaat.

Athalie Stegeman van CRAVE en de innovatie makelaar heet alle vrouwen welkom, ze moet haar volume wat aanpassen om boven al die vrouwen uit te komen. Ze legt uit dat straks de cover van het boek gepresenteerd gaat worden en dat we nu eerst de kans krijgen om kennis met elkaar te maken. Op elke tafel ligt een formulier met een vraag. Het is de bedoeling dat je jezelf aan je tafelgenoten voorstelt en de vraag beantwoordt en de volgende vrouw doet hetzelfde etc. Dit is om het gesprek op gang te brengen. Ik weet eigenlijk niet of iedereen dat echt zo doet, maar de gesprekken zijn wel meteen vollop aan de gang. Eigenlijk gaat het best vanzelf.

En zo maak ik kennis met een jonge vrouw van Skinnovators die speciale huidverzorgingsprodukten op de markt brengt en luister naar haar inspirerende verhaal. Ik praat met een Lifestyle Manager van XllentGuidance over expats die in Nederland wonen en werken en hoe moeilijk het soms voor ze is om zich hier thuis te voelen. Vol vuur vertelt ze over hoe ze dit wil verbeteren en in de markt wil gaan zetten. Leuk, want ik heb 7 jaar in de relocation business gezeten en voor expats en hun internationale werkgevers gewerkt. Alle vrouwen zijn druk in gesprek over wie wat doet, wat hun passies zijn, hoe ze het hebben aangepakt en visitekaartjes worden uitgewisseld.

Voordat we het weten komt de cover van de CRAVEamsterdam guide al voorbij. Vol trots staan de ambassadeurs van CRAVE, Athalie Stegeman en Isrid van Geuns van IS WORKS te vertellen over CRAVE en deze guide. De meeste vrouwen die aanwezig zijn, staan erin met hun onderneming en een zestal vrouwen krijgt een uitgeprinte versie van hun verhaal in een mooie omlijsting. Deze worden door de ondernemers verrast en heel blij ontvangen. Ook de dames van coffee@last komen achter de toonbank vandaan om er een in ontvangst te nemen. Het is leuk om op deze manier een bekroning op dat harde werken van al die vrouwen te zien!

Een latte, een verse muntthee en heel wat gesprekken later zoek ik mijn vriendinnen weer op en praten we na over de avond, over de ontmoetingen en –uiteraard- over schoenen en laarzen! Tja, vrouwen onder elkaar hè Her en der wordt er nog genetwerkt, vrouwen die zich inschrijven bij CRAVE en de glazen rosé komen voorbij. Ik vond het een hele inspirerende avond vol vrouwelijke kracht! Welkom CRAVE!

Voor info check theCraveCompany

CRAVE foto's