Nieuws: Minder Q-koorts bij biologische geiten

De maatschappij door Redactie Ze.nl
Sterke en vrolijke geiten
De biologische boeren zijn ervan overtuigd dat de lagere besmetting direct te maken heeft met een hogere weerstand van de geiten tegen dierziekten. Biologisch geitenhouder Gerrit Verhoeven: "Onze geiten hebben meer weerstand omdat ze naar buiten gaan. Elke dag hebben ze lekker zon, frisse lucht, veel gras en hooi, daar worden onze geiten sterk en vrolijk van. Zo worden ze minder snel ziek en hebben ze minder medicijnen nodig."

Duurzame wereld via je bord
"Gezonde dieren leveren gezonde melk en kaas", aldus Magda Scholte geitenhoudster en kaasmaakster op de Veluwe. "Iedereen kan bijdragen aan een gezondere geitenhouderij door meer biologische geitenmelk en geitenkaas te kopen". Biologisch is overal te krijgen, in supermarkt, natuurwinkel of op de biologische boerenmarkt. "Wij biologische boeren nodigen de consumenten uit om samen te staan voor een duurzame wereld. En dat doe je via je bord!"

Eindelijk einde van fokverbod
Minister Verburg heeft aangekondigd dat de beperkende maatregelen voor de Q-koorts per 15 juli opgeheven kunnen worden. Het einde van het fokverbod betekent voor veel bedrijven dat ze uit het financiële dal kunnen klimmen. De bokken maken zich ondertussen weer op voor het 'zware' werk, nu ze van minister Verburg de geiten weer mogen dekken. Over vijf maanden zullen de eerste lammetjes weer worden geboren.

Geit_klein

Bron: via Nieuwsbank