Mijn mening: De liefdesbrieven voor freaky Fritzl

De maatschappij door Redactie Ze.nl

Geshockeerd en verontwaardigd las ik op een van mijn favoriete nieuwspagina’s dat de weerzinwekkende belichaming van Beëlzebub himself, kwaadaardig lor en incestueuze griezelopa, die ook wel bekend staat als spuuglelijk Oostenrijks monster-from-hell Joseph Fritzl zich gedurende zijn korte gevangenisperiode reeds mag verheugen op honderden liefdesbrieven. Hem toegestuurd door vrouwen van over de hele wereld, die weke knieën krijgen bij de aanblik van die berg schuim der aarde, die zich heeft verlaagd tot de meest schandelijke wandaden waarvan de gemiddelde mens steil achterover slaat. En niet alleen Fritzl wordt overstelpt met liefdesbetuigingen. Ook voor lowlives als Marc Dutroux en Joran van der Sloot blijken de liefdesverklaringen niet aan te slepen.

Doodstraf

Het gaat mijn verstand volledig te boven. Hoe háált een vrouw het in haar hoofd om voor een walgelijke perverse vertoning als Fritzl, die niet alleen zijn bloedeigen dochter verkrachtte, maar haar ook 24 jaar lang mét een tweede inteeltgezin verborgen hield in de krochten der hel, zelfs maar sympathie te voelen? Laat staan hem overstelpen met liefdesbetuigingen! "Je bent verkeerd begrepen en je hebt een goed hart?" of "Je hebt haar behoed voor drugs en alcohol." Of nóg belachelijker: "Je wilde haar leren over de vreugde van het moederschap." What the… Hoe absurd! En wat een blamage voor alle vrouwen ter wereld. Voor dergelijke vrouwen zou acuut de doodstraf moeten worden heringevoerd.

Bekering

Overigens las ik hier wel een bijzonder grappige theorie over. Iedereen kent ongetwijfeld de opmerking dat mannen hopen dat hun vriendin/vrouw hetzelfde blijft, terwijl een vrouw alles op alles zet om haar partner te veranderen. Toch schuilt in veel vrouwen dat moeder Theresa-syndroom. Dat is mij overigens bespaard gebleven, als het op mannen aankomt. "Thank God", denk ik dan als ik al die ridicule verhalen van vrouwen soms hoor. Hoe het ook zij, de theorie luidde als volgt: vrouwen met het verzorgsters-syndroom denken dat 'de foute man' een goed mens zal worden, als ze maar genoeg van hem houden. De crimineel of simpelweg 'man-met-verdorven-karakter' zal dan samen met haar kiezen voor eternal happiness en liefde en barmhartigheid in overvloed. Diep in hun binnenste moeten ze toch vermoeden dat dit bij zo’n uitermate grote uitdaging als een kinderverkrachter, seriemoordenaar of sick twisted pervert als Fritzl wel eens de nodige tijd kan gaan opslokken. Bijzonder groot pluspunt van deze misdadigers is: kerels die vastzitten kunnen 'm niet smeren, terwijl de vrouwen met het verzorgsters-syndroom hem grenzeloos bepraten en bewerken. Er is gewoonweg geen ontsnappen aan! En dat hebben absurde misdadigers dan weer voor op loslopende mannen, die hoe je het ook wendt of keert toch wel eens de neiging hebben om de benen te nemen. Een regelrechte uitkomst dus voor deze vrouwen.

Mannen

Zouden mannen zich ook spontaan tot groupies ontpoppen bij vrouwen die vastzitten omdat zij hun familie hebben omgelegd en in mootjes gehakt? Dat is iets wat waarschijnlijk nooit helemaal duidelijk wordt. Want dát hebben wij dan wel weer op mannen voor: wij vrouwen zijn in beduidend minder grote getale in de gevangenis te vinden. En dat kan twee dingen betekenen: ofwel, wij zijn gewoon betere personen of we blijven vaker uncatchable. En dat is dan weer een voordeel. Die tweehonderd belachelijke aanfluitingen van vrouwen worden daarmee weer gecompenseerd. Enigszins althans...