Shock-ing: Libanese man graaft dode moeder op voor selfie

De maatschappij door Fleur

Zeg ‘maak ‘n selfie’ en mensen gaan los. Ze fotograferen zichzelf met hun stokbrood, hun geit, hun eigen kadetten, hun… Nou ja, veel kan, op selfievlak. Dat dacht een man uit Libanon ook: hij maakte ’n kiekje met z’n dode moeder
 
Een hele goedemorgen! De week is net begonnen en wij hebben meteen weer überprettig nieuws. Ja. Sorry. Maar dit kunnen we niet alleen verwerken. Wat is er aan de hand? Er is weer iemand die alle selfiesoorten heeft weten te overtreffen. En dan niet in positieve zin. De Libanese Deab Saiqly heeft zijn telefooncameraatje gericht op zichzelf en… zijn overleden moeder. Nu zou je denken dat dit geen nieuws is, aangezien eerder al een meisje poseerde bij haar overleden oma (again: goedemorgen), maar Deab heeft wel erg veel moeite gedaan een selfie met zijn moeder te maken. Hij heeft haar voor het kodakmoment namelijk eerst opgegraven.
 
Dol op de doden
Deab Saiqly werkt als bewaker op een begraafplaats in Libanon. En daar is hij helemaal in zijn nopjes mee. “Ik voel me oprecht gelukkig tussen de doden”, vertelt hij in een reportage aan MBC TV. Hij zou dan ook nooit overwegen het kerkhof te verlaten. Hij heeft zelfs een huwelijksaanzoek van iemand uit Amerika afgewezen, omdat hij vond dat hij het niet kon maken de doden in de steek te laten. Dat Saiqly allesbehalve bang is voor degenen die niet meer onder ons zijn, blijkt uit meer dan dat de begraafplaats als een soort thuis voelt. Deab neemt namelijk regelmatig selfies met overledenen. Gelukkig stelt hij alle kijkers gerust: hij houdt alleen de foto die hij met zijn moeder heeft genomen, zo weet Emirates247.com te melden.

Waarschuwing: de volgende foto kan schokkend zijn!
 

Beeld: screenshot MBC TV
 
Mentaal helemaal in orde
De makers van de MBC TV-reportage legden Deabs verklaringen voor aan een psycholoog. Die vindt Deab op het eerste gezicht eigenlijk heel normaal en is van mening dat hij geen tekenen van mentale problemen vertoont. Wat de begraafplaatsbewaker zelf vindt? Niet zo veel. Hij weet precies wat hij doet en als de politie vragen heeft, mogen ze hem zonder probleem verhoren. 
 
We willen het toch even zeker weten: wat vind jij van Deabs selfie?