Strakke billen

Enkele weken terug kregen wij een paar B-Fit schoenen in ons bezit. Het uiterlijk van de schoen valt een beetje tegen. Geen echt vlotte, trendy schoen, maar een vrij lomp ogende gymschoen. Maar goed, het gaat om het resultaat. Het geheim van de schoen zit in een uitwisselbare zool. Met deze zool wordt de voet meer (-4) of minder (-2) naar achteren gekanteld en is deze door de gebruiker zélf aan te passen aan de te verrichten sportintensiviteit. Dit kantelen van de voet naar achteren heet ook wel dorsiflexion. Met de bijgeleverde zooltjes zijn er drie standen mogelijk; de '0 graden' zool zet de voet in de basispositie voor lichte training, de 'min 2 graden' zool kantelt de voet iets verder naar achteren voor actieve training en voor echt intensieve lichamelijke inspanning met het hoogst mogelijke rendement is er de 'min 4 graden' zool.

Afbeelding verwijderd door redactie

Het is even wennen om de schoenen te dragen. Wij zijn gestart met de -2 graden zool. Dit voel je al aardig als je loopt. Het is net of je loopt op een schoen waarvan de hak is afgebroken, maar na even dragen begint dit al snel te wennen. B-Fit dwingt je als het ware om een juiste lichaamshouding aan te nemen. Het bekken kantelt iets naar voren en je voelt een lichte spanning in je taille. Na 3 dagen ?wennen? op de -2 zool hebben we niet het idee dat er iets gebeurd. We stappen over op de -4 zool en dan begin je het dus wel te merken. Na een dag met sporten en lopen op de -4 zool hebben we zowaar de volgende dag spierpijn in de bovenbenen en billen. Je spieren zijn zelfs tijdens het ?gewone? lopen intensief aan het werk, dus we kunnen er wel wat bij voorstellen dat het zorgt voor mooie lange beenspieren en strakke billen! Wij nemen het ietwat lompe uiterlijk van de B-Fit dus maar voor lief en hopen jullie over een maand of twee te kunnen informeren over de stand van zaken omtrent onze billen en benen. Want we blijven natuurlijk werken aan ons ultieme droomlichaam.

Wil je zelf kennis maken met de B-Fit schoen? Van 5 tot en met 26 oktober komt SpringBoost in Nederland voor vier exclusieve workshops op de fitness schoenen. De European Fitness Tour is op 5 oktober in Fitness First in Kerkrade, op 12 oktober in The Total Workout in Hoogeveen, op 19 oktober bij Fitness First Ladies Club in Den Haag en op 26 oktober bij Fitness First in Amsterdam. Iedereen kan meedoen, ook niet-leden van de club. Van 18.00 uur tot 21.00 uur is er een Springboost-stand aanwezig in de clubs waar sporters de B-Fit schoenen af kunnen halen om deze tijdens de demonstratieles onder leiding van aerobics wereldkampioene Helena Cardoso Nahafahik zélf uit te proberen.

De schoen is verkrijgbaar voor ? 109,90. Voor meer informatie kijk op de site van Springboost.