Detox Tips

Verwen jezelf:

Reinig je lichaam tijdens het douchen met een borstel waarmee jij je hele lijf scrubt. Gebruik hierbij zo nu een dan een goede scrub gel of een mengsel van Dode- Zeezout met water. Door je lichaam te scrubben, reinig je jouw grootste gif afscheidende orgaan: Je huid. Werk vanaf je voetzolen naar boven in de richting van je hart (sla je gezicht en borst over), zo verwijder je dode huidcellen en verbeter je de bloedsomloop en bevorder je de doorstroom van lymfvocht, dat afvalstoffen afvoert.

Voor je gezicht: Geef jezelf een "facelif" met een voedend eimasker. Neem 1 ei en 1 eetlepel zonnebloem- of olijfolie en meng dit goed door elkaar. Masseer met dit mengsel de huid van je gezicht en laat het ongeveer 20 minuten intrekken. Spoel het af met warm water en je huid voelt weer babyzacht aan.

Verwen je lever: Drink ?s ochtends op de nuchtere maag een glas warm water met het sap van een halve citroen. Hiermee doe je jouw lichaam een groot plezier. Je lever is je belangrijkste ontgiftings orgaan. Alles wat je eet en drinkt wordt verwerkt door je lever. Je lever werkt de hele nacht door om je lichaam te reinigen en met een glas water met citroensap help je dan je lichaam om de ontgifting te voltooien. Drink daarom per dag ongeveer 8 glazen water. Begin de dag goed: Drink rustig.

Haal de druk van de ketel: Ontgift je agenda. Loop alle afspraken die je hebt staan voor elke maand eens rustig door. Staan er afspraken tussen waar je écht helemaal geen zin in of een goed gevoel over hebt? Probeer ze dan af te zeggen. Mensen die je geen goed gevoel geven over het leven of jezelf, vreten je energie. Je zult zien dat wanneer je jouw agenda ontgift, je meer energie zal gaan krijgen. Denk goed na over je toekomt en de mensen waarmee jij die door wil brengen. Je kunt ook je huis eens goed ontgiften door een grote schoonmaak te houden en je huis vrij van rommel te maken.

Rust goed uit: Slapen geeft je lichaam de kans om een "grote schoonmaak" te houden van je belangrijkste organen. Slapen is goed voor je gezondheid. In de eerste uren van je slaap "spoelen" hormonen je lijf schoon. Probeer in ieder geval rond 21.30 in je bed te liggen, je zult waarschijnlijk niet meteen in slaap vallen, maar dan ontspan je toch. Als jij je overdag slaperig voelt, luister dan ook goed naar je lichaam. Jouw lichaam wil van nature op dat moment dan even rust. En een dutje doet wonderen voor je energie peil. Voel je dan ook niet schuldig als je overdag even een uurtje plat gaat.

Een heldere blik: Kamille werkt voor het kalmeren van vermoeide ogen. Gebruik afgekoelde kamilletheezakjes als een kompres op je ogen of maak zelf een kompres van: 1 druppel kamilleolie op 1 glas heet water en verdun dit met koud water tot je ongeveer 1 liter kamillewater op lichaamstemperatuur hebt. Dep hierin grote wattenschijfjes. Smeer een beetje oog crème rond je oogkassen (niet op je wallen of ooglid), leg de kompressen op je ogen, gun jezelf een kwartier rust en geniet.

In geval van nood: Probeer eens een mini vastkuur: Eet 24 uur (bijna) niks en vergeet vlees, cafeïne en nicotine voor een dag. Begin er mee om 18.00 en drink dan alleen nog maar water of groene (!) thee. Eet de volgende dag alleen rauwe groente ( bijvoorbeeld: bloemkool roosjes, tomaat, wortel, paprika) of fruit als ontbijt. Je hebt dan al zo?n 14 uur je maag niet volgepropt en voelt je denk ik al stukken beter. Drink tot aan de lichte lunch (salade of heldere soep) alleen nog maar water. Sluit de dag af met een licht verteerbaar diner. Bijvoorbeeld een mooi stukje vis met een frisse salade.


Wil je meer handige tips om in je dagelijks leven te ontgiften? Lees dan het boekje DETOX , wat overigens ook een heel leuk boekje is om aan iemand cadeau te doen, van Elisabeth Wilson. Of het boek ?Jezelf totaal ontgiften? van Jane Scrivner. Dit boek gaat nog wat dieper in op het zuiveren en ontgiften van je leven en lichaam .

Ik raad je in ieder geval af om een heftig detox dieet te volgen. Beter is het dat jij gewoon je leefwijze aanpast zodat je elke dag lief voor je lichaam bent.


DETOX
Elisabeth Wilson
ISBN 902154337-0
12.95

Jezelf totaal ontgiften
Jane Scrivner
ISBN: 9024380561
19.95