Kate (26) is een real life zeemeermin: "het voelt als thuis in de zee"

Psyche & spiritualiteit door Jennifer

We kennen allemaal de prachtige zeemeermin Ariël uit The Little Mermaid. Misschien was jij zo'n meisje, die vroeger ervan droomde om ook een zeemeermin te worden. Dat klonk helaas wel onmogelijk. Hoe zwemt een mens nou met een staart? Nou, kennelijk kan het wel, bewijst de Schotse Kate (26). Zij is namelijk een real life zeemeermin.

Echte zeemeermin

Het maakt niet uit hoe warm het water is. Zelfs wanneer het water ijskoud is, zwemt de 26-jarige Kate in de zee met haar mooie zeemeerminnenstaart. Ze heeft al heel lang interesse in de mythe van de zeemeermin. Misschien doordat ze is opgegroeid in een familie met een eigen bootbedrijf. Het water is waar ze zich thuisvoelt.

In een interview met het Engelse The Sun vertelt ze, hoe ze zich een ware zeemeermin voelt zodra ze met haar tail zwemt. Maar moet dat nou per se met een zeemeerminnenstaart? Ja! "Het is zo alsof mijn kinderdromen uitkomen," vertelt ze. En voor zo'n zeemeerminstaart geeft ze daarom graag ruim 100 euro uit. "Sommige mensen geven duizenden euro's uit," verdedigt ze zichzelf.

Vreemde blikken

Natuurlijk is de hobby van Kate niet de meest vanzelfsprekende hobby. De meeste mensen zien een zeemeermin vooral als een fantasievol iets. Dat komt alleen voor in films en series, toch? Ze krijgt dan ook zeker weleens vreemde blikken van vissers. "Vooral van de ervaren vissers," zegt ze hierover. "Zij hebben allemaal cursussen over alle gevaren van de zee. Ze leren hoe ze levens kunnen redden (...) en dan zien ze mij rondspetteren." Je kan je voorstellen, dat de vissers dan wel even schrikken.

Zwemmen tijdens storm

Eén keer moest Kate overigens wel tegengehouden worden. Niet door de vissers, maar door haar vader. Zij wilde graag zwemmen tijdens een grote storm, maar natuurlijk vond haar vader dat ze veel te ver ging. "Ik ging de volgende dag wel," vertelt ze verder. "Toen was het weer nog steeds wild. Sommige zeggen dat ik gek ben, maar het is goed voor de ziel."

Kate is trouwens niet de enige real life zeemeermin op de wereld. Volgens haar zijn er een aantal communities voor real life zeemeerminnen, maar die zitten meestal in de warmere landen. "Ik kan me niet voorstellen, dat die er in Schotland zijn," zegt ze. In Schotland is het natuurlijk wel een beetje koud, behalve voor Kate dan.

Rustgevend

Kate geeft wel toe, dat het zwemmen als zeemeermin ook weleens zwaar is. Wanneer je als eerst je hoofd in het water duwt, voelt het soms alsof je een hamer op je hoofd slaat. "Soms verdwijnt de pijn niet tijdens het zwemmen," vertelt ze. Ouch. Toch kun je er volgens haar wel aan wennen. Na een tijdje word je verdoofd en voel je het al niet meer. "Als je in de zee gaat, denk je aan niets anders," vertelt ze. Hierdoor werkt het ook heel rustgevend. "Je ziet in dat al je zorgen belachelijk waren."

Lees ook: 12 plot holes in Disney-films die jij totaal gemist hebt