Stiekem toch electrisch?

Oral-B geeft een nieuwe dimenssie aan handmatig tandenpoetsen met Pulsar?. Deze handtandenborstel is de manier van tandenpoetsen voor mensen die graag handmatig poetsen en hier het beste resultaat mee willen bereiken. Pulsar beschikt namelijk over unieke MicroPulse?- borstelharen: deze "pulseren" en trillen zachtjes tijdens het poetsen. Hierdoor zouden ze nog dieper en effectiever reinigen tussen tanden en kiezen. De gele MicroPulse borstelharen bewegen onafhankelijk van elkaar heen en weer, in twee richtingen.

Op de gele borstelharen zitten blauwe laagjes gemaakt van elastomeer. Als de borstelharen tussen de tanden zijn gekomen, komen deze laagjes tegen het oppervlakte van de tand. Door de zachte pulserende beweging worden plak en etensresten opgetild en weggeveegd. Tegelijkertijd zorgt de pulserende beweging ervoor dat het tandvlees wordt gemasseerd en de doorbloeding wordt gestimuleerd.

Wij probeerden de Pulsar uiteraard uit en we moeten zeggen dat hij niet onder doet voor een electrische tandenborstel. De tanden voelen schoner en gladder aan dan met gewoon handpoetsen. De tandenborstel ziet er uit als een reguliere tandenborstel met het verschil dat er een aan en uitknopje opzit. Het trillen van de tandenborstel is wel iets waar je tegen moet kunnen of aan moet wennen. Wij ervaarden het kriebelige gevoel in de hand, wat het trillen veroorzaakt, als onprettig. Wellicht is dit een kwestie van wennen.

Onze enige zorg was eigenlijk: hoe vervangen we de batterij? Deze is namelijk niet te vervangen. Uitgaande van twee keer per dag 2 minuten poetsen, zal de bijgeleverde batterij na drie maanden zijn kracht verliezen. En dat is volgens het advies van de tandarts precies het moment om een tandenborstel te vervangen. De batterij helpt dus als geheugensteuntje om de tandenborstel te vervangen wanneer dit nodig is.

De Pulsar is verkrijgbaar in vier kleuren (blauw, rood, groen en paars) en twee varianten: soft en medium. De Oral-B Pulsar is vanaf maart 2006 verkrijgbaar bij drogisterijen en supermarkten voor de adviesprijs van ? 5,99.