Lifestyle / Psyche & spiritualiteit
Psyche & spiritualiteit

Bent u paranormaal begaafd?

De zeven hoofdstukken in het boek gaan allemaal over een ander onderdeel van paranormale begaafdheid. Er staan enkele interessante vragen in het boek waarmee je kunt onderzoeken wie je bent en of je paranormale gaven bezit. Ook helpt het boek je bij het versterken en eventueel gebruiken van je gaven.

Zo kan je bijvoorbeeld in het eerste hoofdstuk ontdekken of je verborgen paranormale gaven bezit. Ook worden er mogelijkheden gegeven tot het ontwikkelen hiervan.
Misschien heb je wel eens kleuren gezien rondom mensen of andere levende organismen. Dit is het aura. De menselijke aura is een 'kaart' van iemand leven en karakter. Zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel. Het boek beschrijft een aantal technieken waarmee je jou eigen aura kan ontdekken.
Ook worden de onderwerpen intuïtie, meditatie, positief denken en nog veel meer uitgelegd.

Afbeelding verwijderd door redactie


Hoofdstuk 2 richt zich op buitenzintuiglijke waarneming, hierbij moet je denken aan gedachten lezen of telepathie. Het boek besteedt een aantal pagina?s aan het ontwikkelen hiervan. Zo begint het met de klassieke methode van parapsycholoog Karl Zener. Waarschijnlijk heeft iedereen dit wel eens uitgeprobeerd. Karl Zener heeft een serie van vijf kaarten met eenvoudige figuren ontworpen. (cirkel, vierkant, kruis, ster en golven). Deze kun je kopen, maar ook zelf maken. Vervolgens laat je een vriend of vriendin de kaarten schudden en zich concentreren op 1 kaart. Het is dan aan jou om de afbeelding te raden.
Wat verder in dit hoofdstuk aan bod komt is remote viewing, het zien van plaatsen waar u nog nooit geweest bent, het lezen van voorwerpen, dromen verklaren, eigenlijk teveel om op te noemen.

Hoofdstuk 3 staat in het teken van paragnostische hulpmiddelen. Deze hulpmiddelen kunnen inzichten geven wat gewone communicatie niet kan. Het bekendste voorbeeld hiervan is astrologie. Ook wordt in dit hoofdstuk onder andere de I Tjing behandeld, het lezen van tarotkaarten, het gebruik van een pendel of een wichelroede en het lezen van theeblaadjes, handen en runen. Bij het lezen van runen speelt meditatie een belangrijke rol. Evenals de kaarten van Karl Zener zijn de runen te koop, maar ook zelf te maken.

Afbeelding verwijderd door redactie


Iedereen zendt genezende energieën uit. Vaak zonder dat je er erg in hebt. Lachen naar mensen, de tijd nemen om naar iemand te luisteren en over je hand wrijven als je je pijn hebt gedaan zijn voorbeelden van genezende energieën. Hoofdstuk 4 gaat over spirituele genezing en over energieën die ons kunnen helpen bij onze gezondheid en ons welzijn. Er staat theorie in over het healen van uzelf en anderen en de manier waarop je je tuin kunt healen. Ook zijn er een aantal elementen die je kunt gebruiken met healen, zoals kristallen, kleur en geluid.
Bij elk onderdeel staat weer een korte uitleg hoe je dit kunt toepassen.

De communicatie met niet-stoffelijke wezens zoals geesten en engelen staan in hoofdstuk 5 centraal. Een voorbeeld hiervan is contact hebben of krijgen met de geesten van overleden mensen. Een steeds bekender wordend iets door mensen als Char en tv-programma?s zoals Medium. Het boek legt u uit dat het gevaarlijk kan zijn zelf contact te zoeken en geeft daarbij als voorbeeld het ouijabord.
Meditatie is hier ook weer een belangrijk onderdeel. Door meditatie worden mensen ontvankelijker voor de geestenwereld.

Hoofdstuk 6 gaat over psychische bescherming. Je moet jezelf beschermen tegen kwaadwillenden als je van plan bent je vermogens te ontwikkelen. Om jezelf tegen negatieve energieën te beschermen is door je aura gezond en sterk te houden. Een andere manier om dit te doen is door middel van amuletten en talismans. Een amulet staat bekend om zijn beschermende werking, maar het betekent niet dat ze geluk aantrekken. Daarvoor is de talisman. Het boek beschrijft een dertigtal talismans en amuletten die u kunnen beschermen.

Tot slot worden de consequenties van een hoger bewustzijn behandeld in hoofdstuk 7. Het is de afsluiting van het boek die de laatste paar onderwerpen behandeld zoals mystiek, karma en het channelen van spirituele boodschappen. Als je bepaalde gaven bezit is het belangrijk om toch met beide benen op de grond te blijven staan.

Afbeelding verwijderd door redactie

Het is een gemakkelijk te lezen boek die u op een leuke manier kennis laat maken met alle soorten van paranormaal begaafdheid die er zijn. Elk onderdeel wordt kort en bondig, maar duidelijk uitgelegd. Er worden opdrachten bij gegeven zodat u het allemaal zelf uit kunt proberen.

Auteur: Julie Soskin
ISBN: 9038916736
175 pagina's
www.uitgeverijelmar.nl