5x dingen die kenmerkend zijn voor avondmensen

Psyche & spiritualiteit door Anjali

Kom je in de ochtend moeilijk je bed uit, zit je in de middag nog steeds niet lekker in je vel, maar ben je 's avonds opeens het verlate zonnetje in huis? Grote kans dat je een avondmens bent.

Zó herken jij of jij een avondmens en/of nachtbraker bent.

1. Liefhebber van uitslapen

Als avondmens die je niets liever dan lekker lang blijven liggen. Logisch ook, want jouw productiviteit en energie komt pas 's avonds goed van pas. Voor een ochtendje uitslapen mag je jou dus écht wakker maken. Of nou ja, eigenlijk liever niet dus.

2. Avontuurlijk

Jouw hart gaat niet sneller kloppen van een lunch bij daglicht, maar wél van een romantisch diner bij kaarslicht. Ook feestjes kun jij gemakkelijk aan. Avondmensen houden van romantiek, spanning en avontuur. Herkenbaar?

3. Weinig concentratie

Overdag heb je waarschijnlijk niet veel concentratie, maar gelukkig spaar je deze op om vervolgens 's avonds te benutten, zodat het toch nog van pas komt.

4. Later avondeten

Veel avondmensen zijn geen liefhebbers van de ochtend en dus ook niet van ontbijten. Ontbijten doe je als avondmens dan ook het liefst zo laat mogelijk (als je überhaupt al ontbijt). Dat is helemaal niet erg, maar daardoor eet je vaak ook later dan de ochtendmens. Het fijne daarvan is dat je lekker lang naar je maaltijd uit kunt kijken, maar het nadeel is dat je spijsvertering daardoor 's nachts aan de gang moet...

5. Creativiteit

Ooit van een kunstenaar gehoord die om half tien al in bed lag? Waarschijnlijk niet. Creatieve mensen komen namelijk pas 's avonds tot bloei. Onderzoek heeft bewezen dat ochtendmensen een stuk praktischer zijn en standaard oplossingen bedenken, terwijl avondmensen vaak creatievere oplossingen bedenken. Hiermee ben jij als avondmens dus écht in je voordeel!