Lifestyle / Psyche & spiritualiteit
Psyche & spiritualiteit

Huidverbetering met mesotherapie

Op 11 en 12 maart aanstaande organiseert New Beauty de eerste grote consumentenbeurs voor cosmetische ingrepen in de RAI in Amsterdam. Gedurende deze twee dagen worden er door verschillende artsen lezingen gehouden en kunnen er diverse stands van klinieken worden bezocht. De Velthuis Kliniek is natuurlijk vertegenwoordigd op deze beurs met een grote stand (A20 in de Parkfoyer), waar consumenten informatie kunnen krijgen over alle behandelingen die in de kliniek worden uitgevoerd.

De nieuwste methode voor huidverbetering is mesotherapie. Deze therapie bestaat uit het inspuiten van een vastgestelde hoeveelheid natuurlijke stoffen, zoals vitamines, antioxidanten en hyaluronzuur in het gebied onder de opperhuid. Het inspuiten gaat door middel van een soort injectiepistool met een heel fijn naaldje. Door de mesotherapie zullen de stofwisselingsprocessen in de huid verbeteren en zo de oorzaak van de verouderingsverschijnselen behandelen. Mesotherapie pakt ook de schadelijke gevolgen van roken, luchtvervuiling en zonlicht aan. De huid wordt er niet alleen tegen beschermd, maar ook een eventuele schade kan voor een groot deel worden hersteld. Mesotherapie is kortom een geweldig preventief middel in de strijd tegen de veroudering. Wie haar huid lang in een goede conditie wil houden, doet er goed aan om aan mesotherapie te beginnen tussen de 35 en 40 jaar. Een kuur met mesotherapie bestaat meestal uit acht behandelingen met tussenpozen van twee weken.

Een andere opzienbarende therapie die de Velthuis Kliniek aanbiedt is de spataderbehandeling door middel van Endoveneuze Laser Therapie (EVLT). Veel vrouwen, en ook mannen, worden geplaagd door ontsierende aderen op de benen en in de knieholten. Het is dan ook heel prettig om door zijn weinig ingrijpende therapie ? die overigens door een groot aantal zorgverzekeraars wordt vergoed - in een behandeling van de spataderen af te kunnen komen en ook meteen weer mobiel te zijn. EVLT is kortom een perfect alternatief voor het traditionele strippen. De gehele ader wordt niet meer uit het been getrokken, maar het bloedvat wordt met behulp van laserenergie dichtgemaakt, waarna het lichaam de restanten afbreekt en opruimt.

Het fenomeen fillers is langzamerhand wel bekend. Veel van de fillers werken tijdelijk, een aantal zijn permanent. De meeste vrouwen proberen eerst een tijdelijke filler om te zien wat het effect is en gaan dan eventueel over tot een permanente filler. De arts zal daarin natuurlijk goed adviseren. Niet elke filler is geschikt voor elke rimpel. De diepte en plaats spelen zeker een rol bij de juiste keuze.

Kijk voor meer informatie over de Velthuis Kliniek en alle behandelingen op www.velthuiskliniek.nl

[center]Afbeelding verwijderd door redactie[/center]