Eten tegen kanker

Kanker is een verschrikkelijke ziekte, waar helaas miljoenen mensen ter wereld ieder jaar weer mee te maken krijgen. Het is vreselijk als je de verhalen hoort over personen die de strijd tegen deze afschuwelijke ziekte verliezen. Deskundigen proberen van alles tegen deze slopende ziekte, maar er is nog steeds geen wondermiddel.

Wat kunnen we zelf doen? Niets... Of toch wel? In het boek Eten tegen kanker - De rol van voeding bij het ontstaan van kanker wordt uitgelegd dat we zelf wel bij machte zijn om ons tegen kanker te verweren. In dit mooi geïllustreerde boek tonen twee prominente artsen en onderzoekers op het gebied van kanker aan dat onze eetgewoonte een cruciale rol spelen in het voorkomen en bestrijden van deze ziekte.

We weten allemaal dat gezond eten goed is voor ons lichaam, maar dat voeding zo'n belangrijke rol speelt, is voor mij helemaal nieuw. Het is raar om te lezen dat bijvoorbeeld kool, knoflook, frambozen, bessen, groene thee, kruiden en chocolade de vorming van tumoren in ons lichaam kunnen voorkomen. Het is heel onwerkelijk om dit te lezen. Waarom zijn er dan nog zoveel mensen ziek?

Dr. Richard Béliveau en Dr. Denis Gingras leggen het allemaal heel duidelijk uit. Dit boek is ook niet bedoeld als vervanging van een medische diagnose. Als lezer wordt je vooraf nadrukkelijk geadviseerd om eerst een huisarts raad te plegen voor specifieke informatie. Het is dus geen zelf hulpboek, maar een interessant naslag werk over wat voeding kan betekenen in verband met kanker.

Eten tegen kanker is een helder geschreven boek.Het boek is opgedeeld in drie delen, die ieder een aantal hoofdstukken bevatten. In het eerste deel wordt duidelijk uitgelegd wat kanker nu werkelijk is. De voeding komt in het tweede deel aanbod. Het derde deel richt zich op de praktijk. Op het eind van ieder hoofdstuk wordt kort samengevat wat je gelezen hebt. Dat vind ik zelf erg fijn.

Afbeelding verwijderd door redactie

Dr. Richard Béliveau en Dr. Denis Gingras
Eten tegen kanker - De rol van voeding bij het ontstaan van kanker
214 bladzijden
Uitgeverij: Lifetime
ISBN: 90-215-8185-X
Adviesprijs: 24,95 euro

Bestel Online!

Eten tegen kanker
Beliveau, R. & D. Gingras