Herpes Simplex Virus type 1 a.k.a. koortsblaar

Wie eenmaal een koortslip heeft gehad, blijft er vatbaar voor

De koortslip wordt veroorzaakt door het Herpes Simplex Virus type 1. Zo?n 70 procent van de westerse bevolking draagt dit virus met zich mee. Naar schatting 25 à 30 procent van deze personen heeft regelmatig last van een koortslip. In Nederland kampen naar schatting 2,6 miljoen mensen - één op de vijf - met deze aandoening. Wie eenmaal een koortslip heeft gehad, blijft er vatbaar voor. De koortslip is herkenbaar aan kleine blaasjes rond de mond. Deze blaasjes vervellen, worden korstjes, verdwijnen na 7 tot 10 dagen en laten geen littekens achter. Bij een verminderde weerstand, door bijvoorbeeld stress, slaapgebrek, menstruatie of een overmatige blootstelling aan zon, is de kans groot dat een koortslip terugkomt.

Herpes test dummy

Zelf hoef ik maar in een stressvolle tijd met mijn hoofd in de zon te gaan zitten, of er ontstaat een lelijke kleine koortsblaar onder mijn neus. Een onafhankelijk klinisch onderzoek heeft aangetoond dat door het gebruik van Prevner de kans op een koortslip meer dan 50% afneemt, als je toch een koortslip krijgt deze gemiddeld 20% korter duurt en de symptomen veel minder ernstig zijn. Ik ben zeer benieuwd of Prevner écht beter werkt dan alle andere merken die ik wel eens gebruik of gebruikt heb. Lang hoef ik niet te wachten, het mooie weer maakt van mij spontaan de perfecte testpersoon.


Is kwantiteit ook kwaliteit?

Het eerste wat mij opvalt, is het formaat van de tube: de meeste merken bieden koortslippencrème aan in een tube van 2 milliliter voor ?7,50. Prevner stopt het voor ?9,50 in een tube van 6 milliliter. Zelfs dit tubetje heeft nog een handig formaat en ? je bent Nederlander of niet - een snelle rekensom leert dat zij daarmee gemiddeld zo'n twee euro goedkoper per milliliter zijn dan een ander bekend merk. Tijdelijk kost een tube Prevner maar ?4,75 dus tel uit je winst! Maar belangrijker dan de inhoud en de prijs, is natuurlijk of het ook goed werkt...

Aha! vandaar die 6 milliliter

De crème smeert makkelijk uit, plakt niet, laat geen (extra ontsierende) witte waas achter en smaakt niet vies/nergens naar. Ook voel ik niet dat het op de huid brandt of deze juist verdoofd, wat je nog wel eens met andere merken hebt: als je dan een koortslip hebt, loopt het kwijl je soms langs de mondhoeken. Je kan met Prevner dus ook goed preventief smeren om zo (te proberen?) een koortsblaar te voorkomen (aha! vandaar die 6 milliliter!). Speciaal voor het ultieme testresultaat laat ik mijn blaartje even goed doorkomen. Het is geen gezicht, maar hé!: alles voor een goed testrapport. Binnen een paar uur nadat ik de crème op het gebeuren onder mijn neus heb gesmeerd voel en zie ik dat hij ingedroogd is. Er komen geen blaasjes bij en het lijkt spontaan niet meer op een blaar, meer op een droge uitslag. Met deze droge uitslag ben ik al heel blij, hier kan ik wel mee door het leven. Maar ik smeer snel nog een keer (en nog een keer) en dan moet ik concluderen dat Prevner echt werkt. Binnen twee dagen en een paar keer smeren ben ik van mijn koortsblaar af: een nieuw record! Conclusie: Prevner is een koortslippencrème die werkt!

Voor een uitgebreid testresultaat is de verleiding groot om nu te hopen op een serieuze koortslip. Maar ik geloof dat het 't Herpes Simplex Virus type 1 ? doordat ik nu preventief smeer met Prevner - niet meer zal lukken mij en mijn lip of neus ooit weer ontsiert door het leven te laten gaan.

Prevner koortslippencrème is nu tijdelijk verkrijgbaar van ?9,50 voor ?4,75. Kijk voor meer informatie op de Prevner site.