Aan de wandel

Natuurlijk kun je je kekke zilveren Pumaatjes aan als je gaat wandelen, maar als je echt een beetje 'professioneel' wilt wandelen, dan is een goede schoen essentieel.
Bergsportspecialist Salewa introduceert een nieuwe schoenencollectie en belooft dat deze 100 % blaarvrij is. Wel zo fijn bij een flinke bergwandeling. De collectie bestaat uit drie lijnen: alpine eXperience voor de veeleisende wandelaar/trekker, 5Continents voor de reiziger die houdt van kwaliteit en La Mano vrijetijdsschoenen voor de trendbewuste rotsklimmer en outdoorliefhebber. Vrouw.nl testte natuurlijk de laatste!

Even wennen

Het is wel even wennen als je normaal op strakke gympies of pumps loopt. Deze schoenen zijn namelijk best leuk voor 'bergschoenen' maar zien er toch nog vrij lomp uit. De kleur is wel leuk. Olijfgroen met kaki en helemaal uitgevoerd in (nubuk) leer. Salewa noemt het 'slim' leer, de schoenen zijn lekker licht en hebben het Gore-tex membraan. Het XCR® membraan bevat poriën die zo fijn zijn, dat water van buitenaf niet in de schoen kan binnendringen. Verdampte transpiratie kan echter wel naar buiten ontsnappen. Het XCR® membraan zorgt ervoor dat het overtollige vocht en de warmte van de voeten wordt afgevoerd en water van buitenaf geen kans krijgt om bij de voeten te komen. Aan de binnenkant van de schoen vind je Green-Fit zolen die geurtjes tot een minimum reduceren. Ook aangenaam na een lange wandeling! De schoenen zitten erg lekker en lopen ook gelijk heerlijk.

Afbeelding verwijderd door redactie


De test
Het heeft geen zin om alleen binnen wat heen en weer te wandelen met deze bergschoentjes, dus moeten we een eerlijke test uitvoeren. We lenen de hond van moeders en gaan het bos in, bij gebrek aan flinke bergen in Rotterdam. 'Gelukkig' heeft het de afgelopen dagen geregend dus kunnen we de waterdichtheid ook testen in de modderige paadjes in het bos. Je merkt duidelijk verschil tussen je normale gympies en deze schoenen. De Salewa's sluiten perfect aan en lijken een beetje te veren waardoor elke stap een beetje gedempt wordt. Een prima schoentje! Ook mijn sokken zijn nog lekker droog en ondanks een flink uur wandelen en een stukje rennen heb ik ook geen stinkvoeten. Test geslaagd!

De schoenen worden door Salewa als 'multifunctionele vakantieschoenen' aangeprezen en dat lijkt me een prima omschrijving. Ook voor een city-trip lijken deze schoenen me ideaal. Hoewel in leuke kleuren uitgevoerd vind ik de schoenen nog wel een beetje lomp ogen maar dat is puur een kwestie van smaak.


Salewa CROSSFIELD XCR damesschoen
Adviesprijs: ?140,-
De Gore-Tex® XCR® voorjaars- en zomercollectie is er voor de heren, dames en kinderen en verkrijgbaar in de betere schoenenzaak vanaf maart t/m september 2007.