Dagboek van een dapper meisje

Waar iedereen inclusief de huisarts eerst aan een griepje denkt, blijkt Hatice na diverse onderzoeken een ernstige spierziekte te hebben. De problemen worden ook steeds groter. Waar ze in het begin vooral erg moe is, geven haar spieren het later ook op. Het geliefde voetbalspel moet ze van de zijlijn aanschouwen, zelf spelen gaat niet meer. De klap komt hard aan bij de op dat moment zestienjarige Turkse meid uit Venray. Ze beseft dat haar ziekte niet van voorbijgaande aard is, maar dat ze de rest van haar leven fysiek beperkt zal zijn.

Haar emoties schrijft Hatice van zich af in een dagboek. Jarenlang blijven het geheime schrijfsels, maar nu, vijf jaar later, is het boek Dagboek van een dapper meisje verschenen. Iedereen kan nu lezen over haar strijd tegen de verschrikkelijke spierziekte. Als lezer duik je mee terug in de tijd. Je leest alles over de periode waarin ze ziek wordt. Het gaat niet alleen om de ziekte, maar ook over de periode op de middelbare school, vakantie naar Turkije en vriendschap. Waar het verhaal eerst over een 'normale' puber lijkt te gaan, gaat het later over een onzettend dappere meid die de strijd aan gaat met haar ziekte.

Dagboek van een dapper meisje is een ontzettend aangrijpend boek. Het zal je maar overkomen. Op die leeftijd wil je nog zoveel doen. Hatice had nog volop dromen toen ze in deze nachtmerrie terecht kwam. Als je het boek leest, merk je dat ze niet opgeeft. Ze probeert het beste uit haar leven te halen, maar er blijven momenten waarop ze moeite heeft om haar ziekte te accepteren. Toch weet ik als lezer zeker dat Hatice het kan. Haar verhaal zit namelijk vol vechtlust.


Dagboek van een dapper meisje

Hatice
Dagboek van een dapper meisje
160 bladzijden
Uitgeverij: Forum
ISBN: 978-90-225-481-72
Adviesprijs: 14,95 euro

Bestel online!
Hatice dagboek van een dapper meisje<br>Hatice, R. Pietersen & nijboer, J.
Hatice dagboek van een dapper meisje
Hatice, R. Pietersen & nijboer, J.