Anti-hoest met een smaakje

Nou ben ik niet de moeilijkste en dus verklaar ik mezelf 'geheel vrijwillig' tot tester. Het kan ook alleen maar beter worden natuurlijk. Trouwens, wist je dat ieder mens ongeveer 2,5 jaar van z'n leven aan het hoesten en snotteren is? Leuk vooruitzicht dus. Maar da's ook weer niet zo raar als je weet dat de helft van de bevolking minstens één keer per jaar last heeft van een prikkelhoest of droge hoest. Dat is niet alleen vervelend voor de patiënt zelf, ook de omgeving vindt het vaak lastig en storend.

Maar onder het motto 'De kracht van het medicijn, het goede van de natuur' heeft Vicks nu dus iets nieuws. Vaak denken mensen bij een vervelend hoestje als eerste aan honing. Want honing is niet alleen lekker, het bevat ook waardevolle en weldadige voedingsstoffen. Het effect ervan is echter niet altijd toereikend. Omdat in de hoestsiroop en de tabletten naast honing ook de werkzame stof dextromethorfan zit, werkt het sneller en langer bij hoesten.

http://vrouwen.nl/documents/7c/36/7c3691f7913aeedc13e852fe47bed896.jpg


Het pakket dat ik krijg thuisgestuurd, is overigens leuk bedacht. Een doos met een opgedrukt 'honingslot', dat naar mijn idee een soort honingraat moet voorstellen, met daarin de siroop en tabletten. Daarnaast zijn er ook drie kleine potjes honing in de doos gestopt, erg leuk! Benieuwd naar hoe het zal smaken en werken, probeer ik eerst de hoestsiroop uit. En inderdaad, ik merk al snel dat het verzachtend werkt, maar de smaak is anders dan verwacht. De honing proef je duidelijk, maar het drankje is niet zo zoet als ik had verwacht. Sterker nog, er zit een nasmaakje aan dat ik niet helemaal thuis kan brengen, het is een beetje bitter. Maar goed, een hoestdrankje is er natuurlijk ook niet om voor de lol te nemen.

Ook de tabletten hebben duidelijk die honingsmaak, maar het is voor mij persoonlijk niet die heerlijke smaak waarover in de tekst in de doos gesproken wordt. Kwestie van smaak zullen we maar zeggen... Overigens vind ik de prijs niet echt goedkoop: twaalf tabletten voor vijf euro. Zeker als de gebruiksaanwijzing meldt dat je drie tot zes keer per dag twee tabletten moet nemen. Maar het belangrijkste is natuurlijk: werkt het? En dan kan ik zeggen dat Vicks wel iets goeds heeft ontwikkeld, want na een paar dagen gebruik is m'n keel al een stuk minder pijnlijk. En daarvoor neem ik de smaak wel op de koop toe.

http://vrouwen.nl/documents/9c/c6/9cc65d2cc7c96bad066437733fd85a2b.jpg

Vicks Hoestsiroop met honing, 120 ml - 5,99 euro
Vicks Hoesttabletten met honing, 12 tabletten - 4,99 euro