Alleen voor godinnen

Als je De godin in jezelf doorbladert is het net alsof je meest trendy vriendin een plakboek heeft gemaakt van al haar tips, reizen en adresjes. Ze legt uit welke soorten bh's er zijn, maar ook hoe je een vliegtuigstoel met extra beenruimte kunt regelen. Voor de echte deskundigheid laat de schrijfster bekende stylisten en ontwerpers aan het woord. Maar ze wordt ook persoonlijk, want ze vertelt bijvoorbeeld wat 'stijl' en 'thuis' voor haar betekenen.

Gisèle Scanlon is eigenlijk die o zo hippe vriendin, die we allemaal willen hebben. Deze Engelse journaliste houdt zich al jaren bezig met mode, lifestyle en reizen. Daarnaast is ze ook illustratrice en dat is duidelijk te zien aan de geinige tekeningetjes en de hysterische maar zeer amusante opmaak van het boek. Elke pagina ziet er weer anders uit, waardoor het niet snel verveelt. Eigenlijk is dit een perfect boek om er steeds even kort bij te pakken en er lekker doorheen te bladeren. Je kunt het trouwens volledig stylisch verantwoord laten rondslingeren in je huiskamer, want zelfs de kaft is mooi en hip.

Afbeelding verwijderd door redactie
De schrijfster heeft verschillende godinnen bedacht, die ieder bepaalde interesses en vragen hebben, zoals de Thuisgodin, de Luxegodin en de Seksgodin.

De godin in jezelf is een heerlijk boek om kado te doen aan een vriendin. Het is alleen wel ontzettend jammer dat deze stijlgids vooral is geschreven voor de Britse dames, want de meeste winkels die worden genoemd zijn niet in Nederland te vinden. Er is wel een apart hoofdstuk met reistips voor Amsterdam en dat is natuurlijk extra leuk om te lezen. Ze schrijft: "De geur van versgezette koffie vermengd met aroma van verse marihuana die door een uitnodigende deuropening naar buiten komt, terwijl rode schemerlichtjes de indruk geven dat er iets illegaals gebeurt." Ja, ze heeft een frisse kijk op dingen, die Gisèle. Ze blijkt trouwens helemaal weg te zijn van de Keukenhof. Goh... Nou, hippe godinnen van Nederland, op naar de bloembollen dan maar?

Afbeelding verwijderd door redactie

Gisèle Scanlon
De godin in jezelf
280 bladzijden
Uitgeverij Sijthoff
http://www.boekenwereld.com
ISBN 9789024550876

Bestel online!

De godin in jezelf
Scanlon & Scanlon, G.