IJsbloemen houden van...

Noordzee

In Nederland kennen we allemaal het fenomeen Jomanda. Zij was onder andere van 1992 tot 2001 presentatrice bij Noordzee FM. Luisteraars konden tijdens haar radio-uitzending flessen water laten instralen door deze voor hun radio te zetten. Dit ingestraalde water zou dan tegen en voor van alles helpen. Behalve Jomanda, liet ook Viola Holt zich al eens verrassend uit over de structuur van water: "Als jij tegen een glas water zegt: 'Ik hou van jou' of 'ik haat jou', dan verandert de structuur van het water. Als je nagaat dat wij mensen voor tachtig procent uit water bestaan, dan weet je dat schelden pijn doet. Dat is nu wetenschappelijk bewezen in de kristallen van het water." Viola heeft duidelijk één van de boeken gelezen die meneer Emoto heeft geschreven.

Ice, ice baby

Maar wie heeft er niet eens gefascineerd naar sneeuwvlokken of ijsbloemen gekeken? Ik herinner me nog al te goed de ijsbloemen op de binnenkant van de ramen van mijn vochtige studentenkamer. Ze zagen er elke koude winterse ochtend anders uit. Meneer Masaru Emoto weet wel hoe dat komt. Hij onderzoekt al jaren de kristalvorming van het water. Hij doet dit onderzoek vanuit de Hado- theorie. Hado is vergelijkbaar met chi of levensenergie. Alles wat leeft, heeft levensenergie en is constant in trilling. Door de beheersing van Hado kan je de smaak van bijvoorbeeld water en voedsel veranderen en/of verbeteren. Dokter Masaru Emoto ontdekte dat ook de structuur van water veranderd onder invloed van positieve en negatieve stemmingen, muziek en elektromagnetische straling van bijvoorbeeld televisies en mobiele telefoons.


Dr. Masaru Emoto

Hado

Voor zijn onderzoek stelde hij bevroren water uit verschillenden bronnen (zoals Lourdes, de kraan en regenwater) bloot aan verschillende invloeden en fotografeerde de uitkomst/ijsbloemen. Water dat omringd werd met negatieve emoties is vervuild: het vormt overduidelijk een minder mooi kristal. Dr. Emoto bewijst zo dat water door materiële en immateriële invloeden verandert. Water is namelijk een informatiedrager: een drager van zuiverheid, van vervuiling en van emoties. Net als Jomanda, gaat ook Emoto redelijk ver in zijn ideeën over de eigenschappen van water. Hij kan, naar eigen zeggen, water voor een ziek persoon op de juiste manier behandelen. Tijdens deze behandeling gebruikt hij een heuse Hado-meter. Hierdoor krijgt het water precies het goede Hado. Een ziek persoon zou door behandeling met dit speciale, behandelde water kunnen genezen.

Viola Holt

Behalve dat het water reageert op negatieve en positieve trillingen, reageert het ook op woorden. Emoto schreef woorden als stress en liefde op een fles met water. Na een nacht waren invloeden van deze woorden te zien in de waterkristallen die hij fotografeerde. Afhankelijk van de informatie in de woorden of door stemmingen verandert de structuur van het water. Maar dat had Viola Holt ons natuurlijk al verteld.

Winter

De foto's in het boek zijn prachtig om te zien. Zelfs de misvormde kristallen in vervuild water. Maar wat je ziet hoef je natuurlijk niet zomaar te geloven. De resultaten van de onderzoeken van Dr. Emoto worden door velen dan ook als omstreden beschouwd, maar hij heeft ook vele medestanders (ja, ja: Viola Holt en Jomanda). Het is aan jezelf of je Dr. Masaru Emoto aan dit rijtje toe wilt voegen. Ik kijk na het lezen van dit boek in ieder geval heel anders tegen ijsbloemen aan. Laat de winter maar komen!




de ware kracht van water
Masaru Emoto

183 bladzijden
ISBN: 9789022547991
Uitgeverij De Boekerij
www.masaru-emoto.net